Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава. Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Еклерите от едно времеЕклерите от едно време
Охладените еклери от едно време вече може да се хапват. Вкусотия от едно време!...
Захаринки от едно времеЗахаринки от едно време
Да ви е сладко с тези уникални захаринки от едно време!...
Рогчетата от едно времеРогчетата от едно време
10
С помощта на лъжица започнете да поемате постепенно от брашното. Когато получите каша добавете маста (със стайна температура) и започнете да месите до получаване на лепнещо тесто....
Мекиците от едно времеМекиците от едно време
Някой път може да се наложи да се сложи повече от 4 ч.ч., а някой път по-малко. Покриваме с фолио и оставяме в хладилник за цяла нощ или поне за 6 часа, за да увеличи обема си поне 3 пъти....
Меденки от едно времеМеденки от едно време
1
Извадете меденките и оставете да изстинат напълно. Подредете ги по двойки и всяка слепете с мармалад. Потопете за кратко в разтопения шоколад, а след това в смлените орехи....
Масленки от едно времеМасленки от едно време
4
Да ви е сладко!...
Локумки от едно времеЛокумки от едно време
В края на всеки се слага по 1 парче локум и се навива от широката към тясната част, за да се получат кифлички. Нареждат се в тава за печене, покрита с хартия за печене. Оставят се за 30 минути да втасат....
Кренвирши от едно времеКренвирши от едно време
1
Обелваме кренвиршите и ги разцепваме по дължина от едната страна. В отвора поставяме нарязан на ленти кашкавал. Подреждаме в тавичка и запичаме за 10 минути, докато се разтопи кашкавалът....
Пърленки от едно времеПърленки от едно време
1
Омесете средно меко тесто и оставете за 40 мин. на топло да втаса. Втасалото тесто разделете на 6 топчета. Вземете едно топче, поръсете леко с брашно и разточете на малка кора....
Сладолед като едно времеСладолед като едно време
1
Прехвърлете в стъклена или пластмасова купа, за да се охлади по-бързо сместа. Белтъците разбийте с 6 лъжици захар и ги добавете към другата смес. За кратко разбийте с миксера....
Балатонките от едно времеБалатонките от едно време
Увийте по един фитил около всеки кренвирш. Подредете балатонките от едно време в тава, застлана с хартия за печене и на достатъчно разстояние една от друга. Намажете ги със заделения жълтък....
Курабийки от едно времеКурабийки от едно време
Колкото повече престояват курабиите, толкова по-меки стават. Курабийките от едно време са готови....
Фунийки от едно времеФунийки от едно време
1
Оставят се да изсъхнат. Накрая се пълнят фунийките с крем и поръсват с малко смлени орехи. Трябва да престоят няколко часа, най-добре една нощ. Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
Бухтички от едно времеБухтички от едно време
Бухтичките от едно време са много вкусни, опитайте! Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
Курабиите от едно времеКурабиите от едно време
Курабиите от едно време са чудни!...
Кошничките от едно времеКошничките от едно време
Замесваме твърдо тесто от маслото, олиото, киселото мляко, 3 с.л. захар, двете ванилии и брашното. Оставяме го в хладилника за половин час. Правим топчета колкото орехче. Слагаме ги в средата на формата кошничка и разстиламе...