Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеВъв всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава.
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Еклерите от едно време
Охладените еклери от едно време вече може да се хапват.
Вкусотия от едно време!...
Рогчетата от едно времеС помощта на лъжица започнете да поемате постепенно от брашното.
Когато получите каша добавете маста (със стайна температура) и започнете да месите до получаване на лепнещо тесто....
10
Мекиците от едно време
Някой път може да се наложи да се сложи повече от 4 ч.ч., а някой път по-малко.
Покриваме с фолио и оставяме в хладилник за цяла нощ или поне за 6 часа, за да увеличи обема си поне 3 пъти....
Меденки от едно времеИзвадете меденките и оставете да изстинат напълно. Подредете ги по двойки и всяка слепете с мармалад.
Потопете за кратко в разтопения шоколад, а след това в смлените орехи....
1
Локумки от едно време
В края на всеки се слага по 1 парче локум и се навива от широката към тясната част, за да се получат кифлички.
Нареждат се в тава за печене, покрита с хартия за печене.
Оставят се за 30 минути да втасат....
Кренвирши от едно времеОбелваме кренвиршите и ги разцепваме по дължина от едната страна.
В отвора поставяме нарязан на ленти кашкавал.
Подреждаме в тавичка и запичаме за 10 минути, докато се разтопи кашкавалът....
1
Пърленки от едно времеОмесете средно меко тесто и оставете за 40 мин. на топло да втаса. Втасалото тесто разделете на 6 топчета. Вземете едно топче, поръсете леко с брашно и разточете на малка кора....
1
Сладолед като едно времеПрехвърлете в стъклена или пластмасова купа, за да се охлади по-бързо сместа.
Белтъците разбийте с 6 лъжици захар и ги добавете към другата смес. За кратко разбийте с миксера....
1
Балатонките от едно време
Увийте по един фитил около всеки кренвирш. Подредете балатонките от едно време в тава, застлана с хартия за печене и на достатъчно разстояние една от друга.
Намажете ги със заделения жълтък....
Курабийки от едно време
Колкото повече престояват курабиите, толкова по-меки стават.
Курабийките от едно време са готови....
Фунийки от едно времеОставят се да изсъхнат.
Накрая се пълнят фунийките с крем и поръсват с малко смлени орехи. Трябва да престоят няколко часа, най-добре една нощ.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
1
Бухтички от едно време
Бухтичките от едно време са много вкусни, опитайте!
Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
Кошничките от едно време
Замесваме твърдо тесто от маслото, олиото, киселото мляко, 3 с.л. захар, двете ванилии и брашното. Оставяме го в хладилника за половин час. Правим топчета колкото орехче.
Слагаме ги в средата на формата кошничка и разстиламе...