Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Всички ползи на маслото от облепиха (морски зърнастец)
Маслото от морски зърнастец може да се използва върху кожата или да се прилага вътрешно съгласно инструкциите на етикета на продукта. ...
Полезни свойства на сока от морски зърнастец
В плодовете на полезното растение морски зърнастец, известно като облепиха, има 3-10% растително масло....
Морски дарове в масло
Гответе няколко минути до порозовяване на морските дарове.
Внимавайте да не ги препържите, защото ще станат жилави.
Поднесе с добре изстудено бяло вино....
За какво помага морският зърнастец?
Маслото от морския зърнастец се използва и локално при увреждания на кожата от слънчеви изгаряния, акне, дерматити и промени в пигментацията на кожата.
Ценният природен дар има мощен детокс ефект....
Зърнастец
Освен всички тези съединения зърнастец съдържа органични киселини, етерично масло и около 10% дъбилни вещества....
Масло за красота
Новата тенденция в света на красотата е да замените обикновените козметични кремове и средства срещу бръчки и повяхване на кожата с масло....
Морски Дарове с Масло на Тиган
Следва да запечете и норвежките омари за около 2-3 минути, зависи от големината.
Накрая завършете с калмарите, като почистите отново тигана и го нагорещите на силен огън със още малко зехтин и масло....
Рициново масло за красота
Рициновото масло помага за красотата на жената. То е чудесно средство срещу косопад. Веднъж седмично правете маска от една част масло и две части водка, втрийте я в корените и след 20 минути измийте....
Как да използваме рициново масло за красота
Как да използваме рициново масло за красота, прочетете в нашия материал.
Рициновото масло е ценен помощник в грижата за сухата и застаряваща кожа....
Ризото Миланезе, както го правят италианците
След като ризотото Миланезе е готово, се сваля от котлона и се прибавя маслото и настърганият на ситно пармезан.
Разбъркваме нашето оригинално италианско ризото Миланезе.
Ризотото се поднася поръсено с магданоз....
При чревни паразити - зърнастец и вратига
Смесете от вратига - 20 грама и кора от зърнастец - 20 грама. Вземете 2 супени лъжици от сместа и залейте с 1 чаша вряла вода. Оставете да кисне 30 минути и прецедете....
Отвара със зърнастец при упорит запек
Смесете равни части портокалови кори, плодове от ким и кори от зърнастец.
Вземете една супена лъжица от сместа и я сварете в 200 мл вода за 15-тина минути.
Прецедете и пийте вечер....
Масло от коприва за красота
Приложение на маслото от коприва за красота
1. При прекомерна загуба на коса
Това състояние е обикновено резултат от нарушена плътност на косъма....
Масло от рапица - кога да го използваме
Рапичното масло или северният зехтин, както го наричат още, е масло извлечено от семената на растението рапица....
За красива кожа - масло от горска ягода
Рецептата за масло от горски ягоди е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Как да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Коктейл Черна Красота
Пробваме готовия коктейл Черна Красота и ако не ни хареса, правим нов с черна водка....
Тригуни Да си оближеш пръститеВ купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....