Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МаслоС термина масло се обозначават много продукти. Съществува краве масло, растително масло, палмово масло, кокосово масло, розово масло, рибено масло, масло от ленено семе и др....
1
Орехово масло
Овкусяваме с малко сол и черен пипер и прибавяме мекото масло.
Смиламе до хомогенност.
Сместа разстиламе върху стреч фолио и я завиваме на руло. Прибираме я в хладилната камера....
Фъстъчено маслоОбелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем.
Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
3
Домашно МаслоИ понеже не обичам да изхвърлям - отцеденото мляко, в което има доста зрънца масло, използвам за направата на хубав домашен хляб.
Струва си да го направите!...
3
Гъбено масло
Тази смес се добавя към омекналото масло.
Добавя се копърът нарязан на ситно, настърганото яйце и всичко се разбърква. Сервира се неохладено, с препечени филийки....
Магданозено масло
Магданозеното масло се препоръчва за сервиране към панирана риба или с препечени филийки....
Бадемово масло
Може да съхранявате маслото в хладилник до 3 седмици. Сервирайте с фиийки пълнозърнест хляб....
Чесново Масло
Всичко това се добавя и разбърква към разтопеното и охладено масло, което още не е стегнало.
Обърканото масло се сипва в подходяща форма и се слага във фризера, докато се стегне....
Масло Беарнез
Този сос прибавете към мекото масло и разбъркайте с магданоза и солта - трябва да се получи хомогенна смес.
Прехвърлете ароматното масло в средата на лист прозрачно или алуминиево фолио....
Зелено масло
Зеленото масло е особено подходящо за бифтеци, филе-миньон, медальони, пържена риба и панирани пилешки гърди например. От маслото режете парченце с дебелина около 0.5 см (15-20 г) и сложете върху ястието....
Фъстъчено маслоОбелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем.
Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
3
Памучно масло
Освен памуковото масло специалистите препоръчват срещу възпаления още:
- масло от гроздови семки;
- рапично масло;
- масло от авокадо;
- орехово масло....
Кокосово МаслоНе бива обаче да бъркате кокосово масло с палмово масло или олио.
Както може би се досещате, кокосовото масло се добива от кокосови орехи....
3
Фъстъчено Масло
С маслено съдържание поне 50 % фъстъченото масло не е съпоставимо с другите видове масла, които използваме – краве, растително, хидрогенирано и т.н....
Какаово МаслоКакао и какаовото масло изобилстват от флавоноиди (мощни антиоксиданти), а също така имат високо съдържание на витамин Е и полифеноли (също антиоксиданти в какаовото масло)....
5
Арганово масло
Ползи от арганово масло
Консумацията на арганово масло носи редица ползи за здравето....
Соево Масло
Соевото масло заема мястото на лидер сред всички други масла.
Този продукт съдържа лецитини, използвани във фармацията и хранителната промишленост....
Рибено Масло
Именно наличието на витамини А и D, както и омега-3 мастни киселини правят рибеното масло толкова ценно и търсено.
Ползи от рибено масло
Полезните свойства на рибеното масло са изключително много....
Сусамово Масло
Може да се използва самостоятелно или в комбинация с бадемово масло или други масла....
Рициново масло
Употреба на рициново масло
С вътрешен прием рициновото масло се използва най-вече като слабително средство....
Синапено масло
Може да се смесва и с други растителни масла.
Ползи от синапено масло
Благодарение на богатия си състав от редица ценни вещества и витамини синапеното масло е много полезно....
Карамфилово масло
Ако имате контакт с хора с настинка или грип, можете да смесите карамфиловото масло с кокосово масло и да го нанесете по врата и гърдите си за естествена антиоксидантна защита....
Палмово маслоВ палмовото масло няма въглехидрати и белтъчини.
Готвене с палмово масло
Палмовото олио, което представлява течната формация на палмовото масло се използва за пържене и подправяне на салати....
2