Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мек ШанкърМек Шанкър
Мек шанкър е бактериално заболяване, предаващо се по полов път. Мек шанкър се причинява от бактерии, наречени Hemophilius dicrey....
Мек домашен хлябМек домашен хляб
Кубчето мая се разтваря в топлата вода без да втасва и се добавя в предварително сложено брашно в дълбока купа. Разбърква се с лопатка или на ръка. Оставя се на топло, покрито с фолио и кърпа, но не на течение, около...
Мек домашен хлябМек домашен хляб
След като престои малко така и се задуши получавате мек и мек домашен хляб....
Мек хляб по метода ТангзонгМек хляб по метода Тангзонг
Използването на тази съставка прави хляба по-мек и задържа тази мекост поне няколко дни. Първо трябва да се направи хлебната паста от вода и брашно....
Мек сладкиш с кокосов кремМек сладкиш с кокосов крем
2
За рецептата мек сладкиш с кокосов крем, счупете яйцата в купа, сложете захарта и разбийте на пухкав крем. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол....
Мек и сочен кекс с тикваМек и сочен кекс с тиква
1
Започнете с плънката. Нарежете почистената тиква на малки кубчета, смесете ги със захарта и канелата, разбъркайте. За кекса разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на много пухкав крем. Добавете последователно...
Мек и вкусен щрудел с макМек и вкусен щрудел с мак
Смесете смлените макови семена, захарта и ваниловата захар. Залейте с горещото мляко и разбъркайте добре, оставете пълнежа да се охлади добре. Към топлото мляко добавете маята, чаена лъжичка брашно и захар. Оставете 15...
Мек кекс с лешници и стафидиМек кекс с лешници и стафиди
Разделете белтъци от жълтъци и разбийте белтъците със захарта за около 3 минути. Добавете жълтъците и отново разбивате за 3 минути до пухкав крем. Към тях прибавете олиото и млякото и разбъркайте. Следват есенцията...
Мек и дълготраен хляб в хлебопекарнаМек и дълготраен хляб в хлебопекарна
В повечето хлебопекарни се следва правилото, че първо се слагат течностите, а след това брашното и маята. Маята не се разтваря предварително, а се раздробява най-отгоре върху брашното. В повечето брашна вече присъства...
Мек и пухкав кекс с водаМек и пухкав кекс с вода
Мек и пухкав кекс с вода - идеалният икономичен сладкиш!...
Как да си приготвим мек хлябКак да си приготвим мек хляб
2
Дори и онези от нас, които спазват някаква диета и са изключили хляба и хлебните изделия от менюто си, веднага биха размислили, ако усетят аромата на прясно изпечен хляб. Не е необходимо за тази цел да ходите до близката...
Солен кекс с мек колбас, кашкавал и маслиниСолен кекс с мек колбас, кашкавал и маслини
Разбивам яйцата. Добавям олиото и млякото. Пресявам брашното и му добавям бакпулвера. Нарязвам на дребно колбаса, кашкавала и маслините. Обърквам много добре всичко. Намазнявам си форма тип терин и набрашнявам леко...
Великденски козунак на конци - много мек и пухкавВеликденски козунак на конци - много мек и пухкав
2
Ще ви е нужен ринг 27 см. Пресяваме си брашното, за да влезе въздух в него. След това си затопляме млякото леко на котлона. Прибавяме към него 1 с.л. от захарта, 1 с.л. от брашното и сухата мая. Леко разбъркваме и...
Сочен и мек ябълков сладкиш с тесто с маяСочен и мек ябълков сладкиш с тесто с мая
Сочният и мек ябълков сладкиш с тесто с мая е готов....
Как да направим хляба мек и бухнал?Как да направим хляба мек и бухнал?
Опитвали ли сте мек, ароматен и бухнал хляб, изваден току-що от фурната? В малките обществени пекарни продаваха преди десетилетия такъв хляб. Беше толкова сладък и мек, че свършваше половината по пътя до вкъщи. Днес в...
Как да запазим хляба мек?Как да запазим хляба мек?
Безспорно хлябът е най-вкусен, когато е изваден от фурната. Тогава хрупкавата му коричка и мека средна част направо се топят в устата на човек и дори дамите, които вечно са на диета, не могат да устоят на миризмата му....
Кой e Шри Шри Рави Шанкар?Кой e Шри Шри Рави Шанкар?
Един от тях е Шри Рави Шанкар....
Методът Тангзонг запазва хляба мек и пухкав с дниМетодът Тангзонг запазва хляба мек и пухкав с дни
Тангзонг е метод, използван в производството на хляб, който трябва да създаде мек и пухкав хляб. Произходът му води началото си от Япония. Въпреки това той е популяризиран в цяла Югоизточна Азия през 1990 г. от китайка...
Най-важните мъдрости от Гурудев Шри Шри Рави ШанкарНай-важните мъдрости от Гурудев Шри Шри Рави Шанкар
Шри Шри Рави Шанкар вярва в живота без стрес и насилие и издига човечността на пиедестал....
Какво значи мек шампоан и какви са ползите от него?Какво значи мек шампоан и какви са ползите от него?
Меките шампоани са тези, които съдържат много по-нежни и деликатни почистващи агенти в сравнение с другите шампоани. Освен това тези меки шампоани съдържат и кондициониращи агенти с натурални растителни екстракти, които...
Симптоми при сифилисСимптоми при сифилис
Повечето хора, заразени със сифилис, развиват само един шанкер, но някои развиват повече. Обикновено шанкърът се развива около три седмици след експозицията....
С какви симптоми протича сифилисът?С какви симптоми протича сифилисът?
Започва с малка, кръгла възпалена рана, наречена шанкър. Шанкърът е безболезнен, но е силно заразен....
СифилисСифилис
В някои случаи, вместо един се наблюдават множество шанкъри. Шанкърът се развива в период от десет дни до 3 месеца, след инфектиране със заболяването....
Полово предавани болестиПолово предавани болести
./ Други заболявания обаче са съсредоточени само в определени райони /мек шанкър, донованозa/. Това са предимно страните с тропичен климат....
Ингвинален грануломИнгвинален гранулом
За съжаление откриването на заболяването в ранна фаза е доста трудна задача, защото симптомите много наподобяват тези на мек шанкър....