Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да се предпазим от стреса
Мислете позитивно
Един сигурен начин да се преборим със стреса и подобрим живота си като цяло, това е да сме настроени оптимистично....
Как да се справим със стреса
За щастие, стресът е лесно управляем. А малко стрес може дори да ви помогне да се справите по-добре....
Как да се борим със стреса
Когато дишаме повърхностно, дробовете ни не се пълнят достатъчно с кислород, а от това тялото ни се стресира още повече. Може обаче да измамим стреса с с някои трикове....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Мийте си зъбите, за да... слабеетеАко имате мераци да отслабнете, американски учени откриха нов метод за топене не килограми! Тайната му се крие в... пастата за зъби!
Когато почувствате глад, вместо към хладилника, се насочете към банята и просто си...
1
Изкуството на дишането или как да се спасим от стреса и болката
Правилният път за справянето със стреса, без да разчитаме и зависим от вредни медикаменти, е медитацията, чийто крайъгълен камък е правилното дишане....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Здравословни начини да се освободим от стреса
Вижте как лесно да се освободите от стреса:
Спортувайте. Упражненията отвличат ума от грижите на деня....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Рибник с треска
Рибата нарязваме на парчета, овкусяваме със сол и черен пипер.
Пържим в нагорещено олио.
Готовата риба поставяме върху кухненска хартия.
В керамичен тиган разтапяме маслото и задушаваме нарязания на кръгчета праз...
Как да премахнем стреса
Лесно можете да излезете като победител от битката със стреса, ако приложите някои хитринки. Започнете с това, че спрете за миг и осмислите това, което се случва....
Как да преодолеем стресаСтресът оказва негативно влияние върху кариерата, отношенията в семейството, върху физическото и психическото здраве на човека. Едно от нещата, което ще изгони стреса надалеч, е фън шуй фонтан....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....