Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Аюрведа - що е то и за какво помага?Аюрведа - що е то и за какво помага?
Затова възниква Аюрведа - науката, която помага да се достигне тази висша цел....
Съзнателната медитация - що е то и как помагаСъзнателната медитация - що е то и как помага
Всеки човек се среща с трудности, които провокират появата на напрежение и душевен дискомфорт. Затова ежедневието понякога ни тласка да търсим начин, с който да съхраним своята психика и да намерим смирение. Съвременната...
Фамилна констелация - що е то и как помага?Фамилна констелация - що е то и как помага?
Как помага фамилната констелация?...
Халацион - що е то?Халацион - що е то?
Халацион представлява запушване и подуване на малките жлези под клепачите. Малките жлези секретират маслен секрет върху окото. Казват се мейбомиеви жлези. Халационът много наподобява ечемик на окото, но е съвсем различно...
Що е то креативност?Що е то креативност?
Творческият човек или креативният интуитивно усеща какво е необходимо, за да създаде нова идея, да реши труден проблем....
Скирела - що е то?Скирела - що е то?
Скирела е прясно сирене, типично за исландската кухня. Това прясно и ненаситено с мазнини сирене, с мека консистенция и кисел вкус, е направено от краве мляко чрез сложен процес. Скирела е сирене с много древна традиция...
Що е то милосърдие?Що е то милосърдие?
Какво е милосърдието? Като нравствена категория милосърдието е склонността да помагаме на тези, които са в нужда, в беда....
Антигравитация - що е то?Антигравитация - що е то?
Какво ще се случи, ако хората се научат как да преодоляват силата на гравитацията?...
Що е то биофидбек?Що е то биофидбек?
Биофидбекът е сравнително нов метод за лечение у нас. Той представлява система от методи, при които човек се научава да възприема и да контролира своето тяло, както и да активира скритите сили за самолечение. В основата му...
Що е то компостиране?Що е то компостиране?
Компостирането представлява разграждане на биоразтворими отпадъци, осъществяващо се под въздействието на бактерии, гъбички и други микроорганизми. Възможно е само при наличието на достатъчно кислород, влага и постоянна...
Що е то биовино?Що е то биовино?
1
Важна е и каква е хигиената в самата изба. Относно цената – ясно е, че е малко по-висока от останалите вина....
Що е то хидропоника?Що е то хидропоника?
1
А отглеждане на растенията в хидропонна система позволява на производителите да знаят точно какво се е случило по време на растежа на растенията, и могат да гарантират, че не са използвани пестициди, които са така вредни...
Пермакултура - що е то?Пермакултура - що е то?
Пермакултурата представлява сравнително иновативна система за проектиране на къщи, градини и общности. В нея нуждите на хората са задоволени по екологично устойчив начин, като същевременно са максимално близки до естествените...
Касия - що е то?Касия - що е то?
Растението действа стимулиращо на човешкия мозък и помага при депресия и проблеми с концентрацията и паметта....
Липолиза - що е то?Липолиза - що е то?
Липолиза е вид козметична хирургия. При нея се използва лазер, за да се промени формата и външният вид на тялото. Има и други видове липолиза, които включват инжекции или лечение с радиовълни, но лазерната липолиза е най-често...
Бронхоаденом - що е то?Бронхоаденом - що е то?
Аденомът на бронхите е новообразувание, произтичащо от епитела на каналите и лигавиците на бронхиалната стена. Клинично бронхиалният аденом се проявява чрез задух, хриптящо дишане, кашлица, кръвохрачене и признаци на...
Имуносупресия - що е то?Имуносупресия - що е то?
Какво е имуносупресия? Голяма част от хората, при които се извършва трансплантация на даден орган поради здравословни причини, приемат различни медикаменти, които потискат имунната система....
Що е то Ямун?Що е то Ямун?
Ямун е едно неизвестно за нас вечнозелено тропическо дърво /плод/, принадлежащо към семейството Миртови (Myrtaceae). Произхожда от Индия, където се използва при направата на много десерти и деликатеси. Все пак индийската...
Колраби - що е то?Колраби - що е то?
1
Алабашът е добре познат у нас. Той е студоустойчив и лесно се съхранява да пролетта. Хранителната му стойност не е голяма. Той съдържа малки количества белтъчини и въглехидрати, а мазнини почти няма. За сметка на...
Що е то поширане?Що е то поширане?
А какво точно представлява то? Терминът произхожда от френски език и се използва за означаване на специален начин за приготвяне на яйца – яйцата се сваряват в гореща, а не в кипяща вода....
Що е то брънч?Що е то брънч?
Брънчът става все популярен през уикендите в България. Откъде идва името? Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд), т.е. закуско-обяд. Думата е чуждица и за нейна родина се смята Англия. Терминът...
Що е то Кротила?Що е то Кротила?
Не можем и да си представим какво ще бъде следващото кулинарно изобретение, след като скоро на пазара се заговори за суши-понички, спагети-понички и канелени гевречета....
Редукционизъм - що е то?Редукционизъм - що е то?
Редукционизъмът (лат. Reductio - връщане, бутане напред) е обяснение на сложни явления и предмети от реалността чрез по-достъпни категории. Редукционизмът е приложим в различни области на знанието; той придобива особена...
Зороастризъм - що е то?Зороастризъм - що е то?
Зороастризъм - какво знаем за самата религия? Зороастрийската религиозна система се е развила в много древни времена 5067-2907 година преди Христа в Персия. Неин създател е Заратустра....
Телегония - що е то?Телегония - що е то?
Една от целите на брачния съюз е създаване на жизнено потомство. Встъпващите в брак си поставят за цел да имат деца, но не всеки знае как влияе девствената чистота на генетичните заложби на потомството. Генетиците...