Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле по моряшкиНакъсайте пилешкото на парчета, загрейте мазнина в дълбок тиган и го сложете да се запържи леко. Нарежете лука и гъбите и ги добавете към пилето. Бъркайте и посолете, след което добавете картофите. Долейте чаша гореща вода...
1
Миди по моряшкиИзстържете и измийте добре мидите. Сложете ги в тенджера с бучка масло, нарязания на ситно лук и виното. Варете на силен огън, докато се отворят, след това ги снемете.
Извадете мидите, а водата запазете. Отстранете на...
2
Руладини по моряшки
Почистете и филетирайте рибата. Овкусете филетата със сол, лимонов сок и черен пипер.
Оставете рибата така 15 минути. Запържете брашното в масло до светло кремав цвят, добавете прясното мляко, разбъркайте и охладете....
Спагети по моряшки
В загрятото олио се запържва брашното. При непрекъснато бъркане се сипва бульонът. Оставя се на котлона, докато се сгъсти.
Добавят се нарязаните скариди, риба и сметаната.
Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат...
Охлюви по моряшки
Измива добре охлювите и ги сваряваме. След това ги изваждаме от черупките и ги почистваме.
Изчистваме лукчетата и ги попарваме с вряла вода. След това ги изцеждаме.
Измиваме гъбите добре и ги нарязваме на ситно....
Гювеч по моряшки
Сгорещяваме олиото и запържваме лука, нарязан на тънки колелца. След като омекне го изваждаме и го отцеждаме от мазнината.
Смесваме каймата с яйцето, черния пипер, галетата, солта и заквасената сметана. Оформяме кюфтета...
Месо по моряшки
Посолете и поръсете пържолите с черен пипер, изпържете ги от двете страни в олио и половината от маслото. Извадете ги.
Изпържете нарязания на ивички лук в останалата мазнина. Подредете в намаслена тавичка ред месо, ред...
Кебап по моряшки
Накрая готовия кебап по моряшки трябва да остане само на мазнина. Отново поръсете със сол, черен пипер и прясно скълцан магданоз/копър. Разбъркайте със сметаната и след малко снемете ястието от котлона....
Телешко по моряшкиДобре почистеното, измито и подсушено телешко месо се нарязва на жулиени, овкусява се със сол и черен пипер и си изпържва в сгорещеното масло. Когато се зачерви се добавят гъбите, нарязани на филийки и бялото вино.
Ястието...
1
Свинско по моряшки
Яйцата се разбъркват, филийките се потапят в тях и се пържат. Гъбите се нарязват на филийки и се запържват с маслото.
Свинско се нарязва на пържоли и по избор или се запича в тава или се пържи в тигана. Картофите се нарязват...
Телешко по моряшки
Нарязваме месото на дълги и тънки ивички.
Накисваме го в предварително приготвената марината от виното, изцедените лимони, дафиновия лист, черния пипер и сол.
Оставяме за 12 часа на хладно.
Отцеждаме го и го пържим...
Ризото по моряшки
Размразяваме, измиваме и подсушаваме морските дарове, заливаме с лимонов сок.
Обелваме лука и чесъна, нарязваме и запържваме до прозрачност в голям съд със зехтин.
Прибавяме измития ориз и пържим, като бъркаме докато...
Спагети по моряшки
Морските дарове се варят предварително, запържват се в зехтина до пълна готовност.
Прибавят се чесънът, босилекът, магданозът, нарязаните на кубчета домати, виното, овкусява се със солта и черния пипер.
Задушава се...
Миди по моряшкиИзстържете и измийте добре мидите. Сложете ги в тенджера с бучка масло, нарязания на ситно лук и виното. Варете на силен огън, докато се отворят, след това ги снемете.
Извадете мидите, а водата запазете. Отстранете на...
2
Пиле по моряшкиНакъсайте пилешкото на парчета, загрейте мазнина в дълбок тиган и го сложете да се запържи леко. Нарежете лука и гъбите и ги добавете към пилето. Бъркайте и посолете, след което добавете картофите. Долейте чаша гореща вода...
1
Желиран плодов сладкиш за лятото
Източник на този желиран плодов сладкиш за лятото: Иванка Ракова - Българските ястия и рецепти...
Испанска ябълкова супа за лятото
Испанската ябълкова супа за лятото е готова.
Разпределяме супата в купички, поръсваме със зехтина и сервираме....
Пържена риба по моряшки
Задушете в половината олио нарязаните на ситно две глави лук и чесъна.
Прибавете нарязаните на пръстенчета чушки и филийките гъби и задушете още няколко минути.
Добавете нарязаните на кубчета домати, ригана и солта,...
Моите миди по моряшки
Измиваме мидите със студена вода и изхвърляме отворените. Лука обелваме и нарязваме на ситно.
Поставяме в тиган с масло нарязания лук и запържваме до златисто.
Към тях добавяме бялото вино, дафиновия лист, мащерката...
Миди на фурна по моряшки
Добре измитите миди се пускат във вряща вода, за да се разтворят черупките им. Изваждат се месестата част, измиват се и се пускат да заврят заедно с дафиновия лист.
Наситненият лук се задушава в мазнината. Прибавят се...