Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Интересни факти за плача и сълзитеСпециалистите твърдят, че сълзите от радост са много полезни. Дори се отразяват благотворно на външността....
4
Полезен сладолед
Обелваме бананите и авокадото. Поставяме ги в блендер.
Добавяме и ядките и пасираме.
Прибираме във фризера за 4-5 часа, като по желание от време на време разбъркваме за по-гладка консистенция....
Полезен тараторНакиснете слънчогледа за 4-5 часа във вода и изплакнете добре. Смелете в кухненски робот с приблизително същото количество чиста вода, докато се получи гладна смес.
Пригответе всички останали продукти за класически таратор...
1
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
8
Полезен пролетен бургер
Важното е да не прегорят бързо и да останат сурови в средата и за целта пускам котлона на средна степен и пека поне по 5 минути от всяка страна....
Полезен ябълков сладкишПолезен ябълков сладкиш за любителите на десертите с ябълки.
Разбийте целите яйца или само белтъци с кафявата захар на пухкава пяна....
3
Полезен морковен сладкишФурмите се смилат в блендера. Орехите се смилат на брашно. В купа се смесват морковите, фурмите и орехите.
Кокосовото масло се разтапя на водна баня и се добавя към сместа.
Сместа се изсипва в форма за торта. Отгоре...
1
Полезен пълнен картоф
Измийте картофите и ги подсушете. Всеки увийте в добре намазнено алуминиево фолио от вътрешната страна. Сложете картофите да се изпекат в загряна фурна на 200 градуса.
През това време задушете в малко зехтин или олио...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
4
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Полезен чийзкейк с тиква
Ако го разделим на 8 парчета можем спокойно да си хапнем 1 парче за следобедна закуска....
Полезен чай от куркума
Другата част от чая го изпиваме вечер преди да си легнем.
За добър резултат пийте така приготвения чай сутрин и вечер в продължение на 1 седмица!...
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Солена сьомга Направи си самОтглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено.
И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Сълзите пречистват
В косвен смисъл - сълзите се смятат за средство, което пречиства душата. От психологическа гледна точка плачът се разглежда като освобождаване на негативните мисли, убеждения и нагласи....