Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
И тъй като е около 700 г не стои дълго. Сухо осоляване - сиренето от всички страни се маже добре със сол. Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Какво категорично не трябва да ядем вечерКакво категорично не трябва да ядем вечер
Навярно знаете, че храненето непосредствено преди лягане не е никак полезно за здравето и трябва да се избягва....
Защо не трябва да ядем ябълки вечер?Защо не трябва да ядем ябълки вечер?
Според лекари ябълките трябва да се хапват по възможност само сутрин. Сигурно всички сме чували израза Една ябълка на ден държи доктора надалеч от мен....
Какво не трябва да ядем при болни бъбрециКакво не трябва да ядем при болни бъбреци
2
При болни бъбреци трябва да се ограничи солта и солените храни....
Две токсични храни, които не трябва да ядемДве токсични храни, които не трябва да ядем
Много трябва да внимаваме, когато си купуваме привидно безопасни храни за консумация....
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
1
Защо трябва да не изхвърляме яйцата от менюто си? - Яйцата са отличен източник на белтъчини и се явяват прекрасна алтернатива на месото и рибата. - Яйцата съдържат малко калории - средно в едно 76 калории....
Какво да не ядем, за да отслабнемКакво да не ядем, за да отслабнем
10
От мазнините с растителен и животински произход трябва да ограничите консумацията на свинска мас и маргарин. Те водят до най-бързо натрупване на излишни килограми....
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
9
Яйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
Плодовете - защо не трябва да ги ядем за десертПлодовете - защо не трябва да ги ядем за десерт
Голям брой хора имат навика да ядат много пъти на ден плодове, но трябва да знаят, че трябва да избягват да ги хапват след обяд или вечеря....