Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Невена Цонева съсипа Слави Трифонов
Певицата Невена Цонева е на път да съсипе Слави Трифонов. Искането ѝ е на път да разбие екипа на Ку-ку бенд, който е неговото единствено семейство....
Честито! Невена Цонева роди момченце
Певицата Невена Цонева роди своето първо дете. Тя и барабанистът на Ку-Ку бенд Венелин Венков се сдобиха с момченце.
Невена и Венелин са заедно от седем години....
И Невена Цонева чака бебе
Певицата Невена Цонева също се нареди сред бъдещите звездни майки, след като стана ясно, че тя очаква първото си дете от барабаниста на Куку бенд....
Еликсирът, с който Невена Цонева се преобрази след раждането
Певицата Невена Цонева, която стана майка за пръв път това лято, си върна тялото на богиня много бързо след раждането....
Баклава с Маскарпоне
Корите се режат на половина. Всяка половинка се маже с масло, прегъва се по дължина два пъти.
Получава се лентичка, в края на която се поставя с лъжичка от Маскарпонето.
Прегъва се като триъгълните банички и се нарежда...
Баклава с бисквити
Изпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи). Оставяте баклавата да попие сиропа и охлади....
Баклава с орехиВ намазнена тавичка с масло внимателно се нареждат корите, една върху друга, без никаква мазнина помежду им. Орехите се разпределят по равно, на две места, в средната част (не най-отгоре).
Разрязва се на ромбоидни парченца...
11
Баклава с локумАз лично за това количество баклава използвах 500 мл вода и около 250 г захар. Оставих да ври около 10 мин. водата със захарта. Добавих и малко лимонов сок. Залях студената баклава с горещ сироп....
1
Баклава с канелаГотовата баклава режем на парчета и намазваме с разтопеното масло или горещото олио и я слагаме да се пече в умерена фурна....
2
Баклава с плънкаСиропирайте вече изстиналата баклава с горещия сироп, приготвен от захарта и водата, лимоновата кора и ванилията, кипнали върху котлона....
3
Баклава с мляко
Изпечете до готовност турската баклава.
За сирипирането сложете 3 чаши прясно мляко с 3 чаши захар и бъркайте до разтопяване на захарта....
Баклава с еритритол
Заливате вече изстиналата баклава със сиропа и я оставяте да попие.
Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!...
Баклава с грисЗалейте охладената баклава с топлия захарен сироп. Оставете баклавата с грис да престои една нощ преди да я поднесете....
1
Баклава с кадаиф
Първо се приготвя сиропът, като за целта се смесват водата, захарта и се оставя да ври на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и канелата. Оставете сиропът да се охлади.
В купа смесваме всички продукти...
Баклава с бутертестоПриготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят....
5
Баклава с шоколад
Печем вкусната баклава около 40 минути.
Още щом извадим, заливаме с приготвения и охладен сироп.
Оставяме за една нощ, преди да консумираме баклавата с шоколад....
Баклава с плънка
Приготвяме плънката, като разбиваме яйцата със захарта, прибавяме смлените орехи, канелата, настърганата кора от лимон и брашното, предварително размесено с бакпулвера.
Разделяме корите на две части.
Първата половина...
Баклава с грис
Щом сиропът изстине, можете да покриете с него готовата баклава. Сиропираният сладкиш се прибира в хладилник за една нощ и чак след това се сервира....
Турска баклава с плънкаНа някои може да се стори много количество за тези кори, но за моят вкус е идеално, защото обичам сочна, добре сиропирана баклава, с много масло и орехи и с разкошна плънка....
1
Коледна баклава с късмети
Коледната баклава се изважда от фурната и още топла се залива с изстиналия сироп.
Остава се да престои през нощта да се напои.
Баклавата може да се използва и за коледен сладкиш с късмети....
Баклава с нетрадиционен сироп
Намазвам тавата с разтопено масло, разделям пакета кори на 4, започвам реденето, като всяка кора я мажа с разтопено масло.
След първата 1/4 кори ръся с орехи, след това отново кори, орехи и така до края. Аз лично не слагам...
Турска баклава с орехиПокрийте с третата кора и нарежете оформената баклава на ромбоиди. Разтопете маслото и залейте равномерно нарязаната баклава. Печете в предварително нагрята на 160 градуса фурна за около час....
4