Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко мита за красотатаНяколко мита за красотата
Всяка жена се старае да изглежда перфектно. Много често от уста на уста жените си предават една на друга различни съвети за това как да поддържат красотата си. Някои се предават от поколения наред, но кои от тях да истина...
Няколко мита за храносмиланетоНяколко мита за храносмилането
Мит 1: Пикантните храни причиняват язва на стомаха Истината: Преди няколко десетилетия се считаше, че пикантните храни за основните виновници за образуването на язви в стомаха....
Няколко мита за красивата косаНяколко мита за красивата коса
1
Селектирахме за вас няколко от най-разпространените митове за косата....
Кожата след 30Кожата след 30
След 30-годишна възраст вероятно ще забележите някои промени в кожата си - по-дълбоки бръчки, тъмни кръгове под очите, увеличаване на броя на бенките, намалена еластичност, промени в чувствителността на кожата – и ще виждате...
Няколко мита за рака на гърдатаНяколко мита за рака на гърдата
Ракът на гърдата е една от най-разпространените форми на рак. Ето защо за него има много информация. Но трябва да се разграничават фактите от измислиците. Ето някои от популярните митове: Мит е, че само жени с фамилна...
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
Намазнете гратин или тавичка от йенско стъкло с капак. Обелете картофите и ги нарежете на кръгове. Пасирайте чесъна. Наредете ред картофи, като застъпвате краищата им като керемиди. Поръсвайте с малко от подправките,...
Отвара след преяжданеОтвара след преяждане
Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон. Отварата се пие през целия ден....
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
Сваряваме пилето до полуготовност. Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът. Запържват се и се добавя чесънът,...
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
1
Гъбите се измиват и им се махат пънчетата. Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес...
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
Бъркаме бавно и продължително в продължение на няколко минути. След това прибавяме постепенно 2 и ч.ч. от бульона. Добавяме пилешкото месо и подправяме на вкус. Продължаваме да бъркаме до получаването на сос....
Ястие След 10 годиниЯстие След 10 години
От средата на лука се отрязва по една шайба. Тя се карамелизира в малко зехтин с по щипка сол и захар. Към всяка порция се прибавят по 2 с.л. ситно нарязано предварително сварено шкембе и по 2 ситно нарязани гъби....
Чий кюфте с ледЧий кюфте с лед
Така продължаваме докато свърши ледът и се разтопи всичко хубаво, след този процес минава около половин час....
Прасковен слаш с ледПрасковен слаш с лед
След това се вадят и се пасират заедно с йогурта. При непрекъснато пасиране се добавя медът и ледът. Разпределя се в чаши и се сервира веднага....
Правилно хранене на жената след 30Правилно хранене на жената след 30
Здравословното и разнообразно хранене е важно за организма на всеки човек независимо от годините. С напредването на възрастта хормоналният фон при жените се променя, затова тогава задължително трябва да се вземат под внимание...
Жените почват да хайманосват след 30Жените почват да хайманосват след 30
Дамите над тридесет годишна възраст най-често изневеряват на половинките си, твърди американски учен. Дейвид Смит от университета в Илинойс изследвал жени от 50 страни в продължение на 5 години. Ученият установил, че...
Домашен протеинов шейк след тренировкаДомашен протеинов шейк след тренировка
Домашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
Човешка колония на Луната след 30 годиниЧовешка колония на Луната след 30 години
1
Един от най-уважаваните астронавти от Международната космическа станция командир Крис Хедфийлд прогнозира, че след 30, най-много 40 години хората ще имат колония на Луната. Той привлече обществения интерес с публикуването...
Лека тортичка за след тежък празникЛека тортичка за след тежък празник
След като е готов на тънка струя го добавете към тиквената смес като бъркате постоянно. Изсипете сместа върху стегналия блат и оставете за поне 4 часа в хладилника, за да стегне....
Ягодова напитка с лед от босилекЯгодова напитка с лед от босилек
Босилекът се пасира заедно с половината захар и минералната вода. Сместа се излива във формички за лед и се замразява. Лимонът се изстисква. Ягодите се пасират с лимоновия сок и останалата захар. Заливат се с газираната...
Успокояваща маска за лице след почистванеУспокояваща маска за лице след почистване
Всичко това разбъркваме добре, след което нанасяме върху лицето си. Оставяме маската да действа 15 минути, след което изплакваме лицето си с хладка вода....
За възстановяване след инсулт - чесново маслоЗа възстановяване след инсулт - чесново масло
При парализа след инсулт пийте по 1 чаена лъжичка, 3 пъти на ден, 30-40 минути след хранене. Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
За разтривки след инсулт - жасминово маслоЗа разтривки след инсулт - жасминово масло
След това съхранявайте на тъмно и хладно, без да прецеждате сместа. Използвайте за разтриване на поразените от инсулт части на тялото. Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины....
Компрес за мъже за след бръсненеКомпрес за мъже за след бръснене
Няколко слоя марли се напояват в извлека, изцеждат се и се поставят на избръснатите места на лицето за 5-10 минути. Не се изплаква....
За тонизиране след боледуване - пшенични трициЗа тонизиране след боледуване - пшенични трици
Тонизира организма след боледуване и дава сили. Рецептата е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
Бъркани яйца с няколко вида лук и беконБъркани яйца с няколко вида лук и бекон
След няколко минути свалете бърканите яйца от котлона. Бърканите яйца с няколко вида лук и бекон са готови....