Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица у дома
Брашното се изсипва в тава, в която ще се меси. В него оформяме кладенче и там изсипваме останалите продукти. Леко замесваме, докато се оформи тестото. Не е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода.
Разточваме го...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Летен шик в бяло
Да се облечете в бяло е много добре, когато сте със златист тен. Тогава белият цвят изпъква още повече в контраст с тъмния тен на кожата....
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Искаш да си елегантна и шик? Спазвай тези съвети!
Облекло в определен цвят
Облечете се цялата в зелено, синьо, розово или какъвто цвят ви харесва. Не е нужно да бъдете в един и същи нюанс, изберете различни, преливащи се и близки един до друг....
Бохо шик и този сезон
Най-забележителни и обичан от хиляди години стил е „бохемският шик” или още наричания бохо шик. Вдъхновен от 70-те години, той съчетава в себе си хипи модата и фолк безгрижието.
Жените, утвърдили стила през годините,...
Излекувайте дома сиСъстоянието на дома ни има значение за това как се чувстваме самите ние. Има много предложения за „изчистване” на дома не само от различни предмети, които не носят положителен заряд, а и като цяло от отрицателна енергия...
1
Как да си опушим месо у дома?
Още в най ранните години от зората на човечеството се е търсил лесен и ефективни методи за консервиране на месото. При липсата на електрически ток и фризери нашите предци е трябвало да заложат на по-достъпен начин за запазване...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Маникюр във винено е винаги шикТенденциите в маникюра, за които всеки си спомня, са се превърнали в класика на шика. Те са извоювали своето специално място в съзнанието на хората. На първо място в тази класация е маникюрът във винено червено.
Червеният...
1
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.
Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...