Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Великденски яйца със седефени боиВеликденски яйца със седефени бои
Красиви и пъстри Великденски яйца със седефени бои....
Великденски яйца с естествени боиВеликденски яйца с естествени бои
Яйцата се сваряват по 10 броя с жълт кантарион - за кафяв цвят, с люспи от стар лук - за жълт цвят и брош - за червен цвят. Рисуват се с парафин на бяло яйце, после се боядисват....
Кондомът, който убива ХИВ вирусаКондомът, който убива ХИВ вируса
При проведено проучване се оказало, че близо 90 % от анкетираните са заинтригувани от първия по рода си кондом, който се справя с ХИВ вируса....
Папилома вирусът не означава ракПапилома вирусът не означава рак
HPV, наричан още човешки папилома вирус, се предава чрез полов акт....
Мозъкът ни вече не се развиваМозъкът ни вече не се развива
12
Човешкият ум, който създаде космическите совалки, суперкомпютрите и един куп други изобретения, е достигнал върха на способностите си. Той просто не може повече да се развива и според учените това означава, че сме изправени...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Вирусът ЕболаВирусът Ебола
Първите случаи на вируса Ебола са съобщени още през далечната 1976 година в района до река Ебола в Заир. Първият пациент с развита инфекция в следствие срещата с вируса е от контакт със заразено животно....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Как да се храним, когато вече не пушимКак да се храним, когато вече не пушим
2
В момента е доста актуално да се спират цигарите – особено след последното увеличение на цените им. Един от най-добрите и проверени начини е да ги спрете рязко, от раз, и да не се залъгвате с една-две цигарки при нервни ситуации...
Защо се тъпчем, когато вече не сме гладниЗащо се тъпчем, когато вече не сме гладни
На всеки се е случвало – след като вече гладът е заситен и няма причина да искате да продължите с яденето, вие продължавате. Просто не можете да се сдържите и се тъпчете с най-различни вкусотии, въпреки че сте наясно,...
Сладкарски бои и оцветителиСладкарски бои и оцветители
2
При приготвянето на торти, бисквити и кремове се използват различни видове безвредни за здравето бои и оцветители. Съществуват много сладкарски бои, които радват окото с наситените си ярки цветове. Въпреки че са безвредни...
Естествени бои за сладкиЕстествени бои за сладки
2
Знае се, че синтетичните бои за сладки често са вредни заради веществата, които се съдържат в тях. Можете да си направите сами бои за сладки от естествени продукти. Естествените бои за сладки са не чак толкова ярки, колкото...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре. Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....