Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Смути Същността на животаСмути Същността на живота
Доливате соевото мляко и блиндирате всичко заедно до получаване на гладко и ароматно смути. Сервирате Смути Същността на живота в чаша и се наслаждавате на страхотният вкус на плодовете....
Питка Пътят на животаПитка Пътят на живота
След като я извадите от тавата и сложите на решетка да изстива, я намажете с масло....
Гледане с книгаГледане с книга
9
Този начин за предричане на бъдещето трудно може да бъде наречен древен, защото съществува откакто са се появили книгите. Преди да започнат да гледат с книга, хората често се питат коя точно да изберат....
Защо Библията е наречена книга на книгите?Защо Библията е наречена книга на книгите?
Благодарение на Библията ние се научаваме да обичаме, да приемаме света около нас, да гледаме стоически и по-мъдро на нещата, които не сме в състояние да променим....
Пет книги, които ще ви научат как да забогатеетеПет книги, които ще ви научат как да забогатеете
Законите на парите – Сузи Орман Тази книга напълно може да промени нагласата ви към финансите....
Бърз тест: Можете ли да гледате животно?Бърз тест: Можете ли да гледате животно?
Интересувате ли се от книги за отглеждане на животни? 8. Има ли кой да се грижи за бъдещия ви домашен любимец, когато сте на почивка или в командировка? 9....
Торта за пет минутиТорта за пет минути
Залейте бисквитената торта с крема, поръсете с вафлите и оставете в хладилника да стегне. Тортата за пет минути е готова....
Пет минутен лимонов десертПет минутен лимонов десерт
В десерти купички или чаши слагате на дъното от натрошените бисквити, отгоре слагате от крема, пак ред бисквити и отгоре крем. Заглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
Кекс с пет яйцаКекс с пет яйца
2
Разбърквам леко и изпичам на 170-180 градуса фурна до готовност. Може да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен....
Манастирски гювеч от старите книгиМанастирски гювеч от старите книги
Гювечът с месо и зеленчуци се пече около час на умерена фурна. При сервиране манастирският гювеч от старите книги се поръсва с магданоз....
Пет книги, с които ще обиколите светаПет книги, с които ще обиколите света
Когато отново е свободна, героинята тръгва на 1-годишно пътешествие, за да върне отново равновесието в живота си....
Пет тематични книги, задължителни за всяка дамаПет тематични книги, задължителни за всяка дама
Мъжете, които мразят жени и жените, които ги обичат Уникална книга, описваща дисфункционалните, разрушителни връзки. Те ни белязват за цял живот. Книгата е за хора в интимна връзка....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Пет теории за произхода на живота на ЗемятаПет теории за произхода на живота на Земята
2
Живот във фризера Според някои теории животът не се е зародил в горещите термални извори, а дълбоко под леда....
Пица Пет сирена и дженовезе пестоПица Пет сирена и дженовезе песто
Пицата Пет сирена и дженовезе песто е готова....
Пет вида пържена риба с гарнитураПет вида пържена риба с гарнитура
Готовите риби поставяме на кухненска хартия. Измиваме краставиците и доматите и нарязваме, като ги овкусяваме със солта, оцета и зехтина. Картофите обелваме, сваряваме и нарязваме на кубчета и тях овкусяваме....
Кашкавалени крекери с пет вида семенаКашкавалени крекери с пет вида семена
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта. Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пет стъпки към здравословния начин на животПет стъпки към здравословния начин на живот
Малките промени в ежедневието могат да доведат до големи такива, когато става въпрос за вашето здраве. Пробвайте тези пет стъпки и започнете да се чувствате по-добре още днес. Дъвчете храната си Старателното дъвчене...