Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хапвате редовно риба - не боледувате
Редовното похапване на риба ще намали риска от заболявания и от физически травми с 40 %, сочат резултати от японско проучване. Проучването по този въпрос е проведено от Националния институт за здравеопазване и здравословно...
Подслаждате със стевия - не боледувате!
Може да се използва както като сушена билка, така и под формата на воден, спиртен и маслен извлек....
Джинджифил и люта чушка, за да не боледувате
Изследователи от Харвардския институт за обществено здраве твърдят, че най-добрият начин да засилите имунната си система е като подобрите обмяната на веществата в организма си.
Когато храносмилателната ви система е...
При перде на очите пийте зеленчукови сокове
Пийте по половин чаша 3 пъти дневно преди хранене. Соковете имат благотворно влияние и при възпаление на очите....
Пийте тези напитки преди сън, за да отслабнете
Спането е от жизнена необходимост за продължителността на живота и здравето ни. Пълноценната дрямка ни помага и да нормализираме своето тегло. Ако не спим достатъчно, това се отразява зле на телесната ни маса. За щастие...
Не пийте чай след ядене
Пийте чай преди ядене или половин час, след като сте се нахранили. Никога не пийте чай, когато взимате лекарства. Дъбилните вещества в чая образуват танин, от което много лекарства се усвояват лошо от организма....
Не пийте аспирин срещу махмурлук
Ако обичате да експериментирате с алкохола и често се черпите с приятелите си, тогава сигурни сте пили аспирин след махмурлук и тежка нощ. Лекарят Олга Кашубина, която е и нарколог, смята, че смесването на аспирин с кафе...
Не пийте хапчета пред малчуганите
Майките и бащите трябва да внимават какво правят пред децата си – понякога само една дума или необмислен жест оставя у малчуганите трайна следа. Рано или късно всеки родител стига до този извод. От германска неправителствена...
За тонизиране след боледуване - пшенични трици
Тонизира организма след боледуване и дава сили.
Рецептата е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
4
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестени
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Лекувайте анемията точно с тези билки
Прецедете отварата, оставете я да изстине и пийте от нея по 100 мл по 4 пъти на ден след ядене;
- Смесете по 50 г корени от блатен аир и корени сарсапарила, по 40 г стръкове от жълт и червен кантарион и по 20 г корени...
Детоксикирайте тялото с тези 7 билки
Леспедезата пречиства бъбреците и кръвта, като ги освобождава не само от токсините, но и от обменни разпадни продукти;
- Репей – тази билка има антиалергични, жлъчогонни и противовъзпалителни съставки, благодарение на...
Тези билки ще потиснат големия апетит
Най-често срещаният начин е да се използват различни видове билкови чайове за отслабване....
Яжте и не боледувайте: Зеленчуци за висок имунитет
Ето кои са зеленчуците за висок имунитет, които задължително трябва да присъстват в менюто ви, за да не боледувате често....