Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Погрижете се за черния си дробПогрижете се за черния си дроб
Черния дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло. Той има жизненоважна роля за работата на останалите органи. Черния дроб получава и филтрира лимфа(бистра, жълтеникава течност, богата на лимфоцити и левкоцити),...
Минахте 40-те? Погрижете се за външния си видМинахте 40-те? Погрижете се за външния си вид
Колкото повече нарастват рождените ни дни, толкова повече трябва да полагаме грижи, за да запазим хубостта си. Дамите над 40-те години трябва да са особено загрижени за това. След като свещичките на тортата набъбнат до...
Как да се погрижите за бикини зоната сиКак да се погрижите за бикини зоната си
Kожата около бикини зоната е най-чувствителната част на тялото ни. За това трябва да сме особено внимателни по отношение на грижата ни към тази деликатна зона. Смело можем да заявим, че, за да изглеждаме секси, трябва...
Погрижете се за зоната около очитеПогрижете се за зоната около очите
Откакто носим маски, за да се предпазим от вирусите, очите се превърнаха в основния ни свързащ път с останалите хора. Само по очите можем да познаем дали някой се усмихва под маската, дали е тъжен, дали иска да сподели...
Как да се погрижите за косата си през бременносттаКак да се погрижите за косата си през бременността
Как да се погрижите за косата си през бременността? Внимавайте с боядисването на косата. Повечето лекари смятат, че то е безопасно за бебето....
Масажирайте стъпалата си, за да се отървете от стресаМасажирайте стъпалата си, за да се отървете от стреса
Масажът на стъпалата се отразява благотворно както на целите крака, така и на редица взаимосвързани системи в тялото....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Най-отгоре пък се слагат парченца краве масло. Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Слоновете могат да чуват със стъпалата сиСлоновете могат да чуват със стъпалата си
1
Екип от учени е установил, че когато африканските слонове потропват с крака и издават тръбен звук при приближаването на хищник, другите отдалечени слонове разбират новината, чувствайки земния тътнеж, според публикация на...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Оставяме рибата да се осоли две денонощия. След това я измиваме със студена вода от солта и я оставяме да се накисне във вода за 10-15 минути. Изваждаме я от водата и я оставяме да се отцеди....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Сваряват се до полуготовност. Междувременно се приготвя гъста смес от меда, соевия сос, кетчупа и горчицата. Ребърцата се преместват в тавичка с кожата нагоре и се намазват обилно със сместа....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
Зеленчуците се добавят към вече посвареното месо и се готвят 15-20 минути. Не бива да се разваряват. 4. Останалото цвекло и морковите рендосваме. Лука нарязваме на дребно. 5. Правим запръжка....
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата, щом се остъкли, махаме от огъня и пълним патицата....