Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бански Кукурини
Притискаме ги по средата, за да заприличат на панделки.
Пържим кукурините в загрята мазнина на 170 градуса, до златист цвят. Когато са готови, ги поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!...
Бански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе.
Напълненото...
6
Бански суджукМястото задължително трябва да е сухо и проветриво, в противен случай рискувате да ви мухлясат суджуците. Сушат се 20-30 дни, в зависимост от времето и мястото....
2
Бански чомлекМоже да долеете и малко топла вода. Сложете капака на гърнето и го пъхнете във фурната да се пече за 4 часа на 170-180 градуса....
4
Бански зелник
Приготвяме нашия бански зелник с една от следните плънки за баници:
1. Разбъркваме 300 г сирене с 2 яйца.
2....
Бански суджук
Месото и карантията се нарязват и смилат. Поръсват се с подправките и се омесва кайма. Тя се разстила на тънък пласт и се оставя на хладно за 12 часа.
С полученото се пълнят здрави свински черва, които преди това са били...
Бански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе.
Напълненото...
6
Причини да изберете малкия град пред столицата
Причините за това ежедневно се увеличават и все повече жители на големия град предприемат тази стъпка в името на по-качествен живот....
Цял печен заек
Отново с фолиото още час, да се запече и от другата страна заекът с картофи.
Проверих с вилица за готовност след двата часа и махнах фолиото....
Цял печен заек
Сложете заека да се пече под фолио.
След като заешкото омекне, добавете към соса размитото брашно с лимоновия сок. Доопечете заека за още около 30 минути или до пълна готовност, като накрая махнете фолиото....
Чомлек по бански
Залейте отгоре с виното и вода, запечатайте капака с тесто и го сложете да ври за 6 часа на тих огън....
Попарник по бански
Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина еднакви по големина топки. Намажете с масло и мас всяка топка и разточете на кръгче....
Старец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете продуктите под похлупак на умерен огън за около 10-15 минути.
Отстранете...
Кървавица по бански
Провесват се да се сушат на проветриво място.
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Сарми по банскиСлед това се слага да се пече в умерена фурна за около 3 часа, като капакът на тенджерата се закрепя с тесто.
Банските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
3
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Цял калкан на скараПоднесете вкусния и крехък цял калкан на скара със свежа салата и резени лимон.
Добър апетит!...
2