Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Смути Същността на животаСмути Същността на живота
Сервирате Смути Същността на живота в чаша и се наслаждавате на страхотният вкус на плодовете....
Питка Пътят на животаПитка Пътят на живота
След като удвои обема си, я намажете със разбития жълтък, мляко и олио, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути....
Зареждаме телефоните си със захарни батерииЗареждаме телефоните си със захарни батерии
Около три години ще са нужни, докато новата батерия бъде въведена в някои клетъчни телефони, таблети, видеоигри и още много други електронни устройства, нуждаещи се от захранване, независимо от електрическата мрежа....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Какво крият мъжете и жените в телефоните сиКакво крият мъжете и жените в телефоните си
Представителките на нежния пол били виновни само за 2% от голите снимки в мъжките телефони....
Защо да си направим застраховка животЗащо да си направим застраховка живот
А ето и кои са 3-те причини, заради които си заслужава да си направите застраховка живот: 1. Точно заради тази застраховка имате добрата възможност да получавате по-висока пенсия....
Непознати факти за телефонитеНепознати факти за телефоните
С всяка изминала година се вграждат все повече и повече нови технологии в телефоните ни....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Пропуските на жените, които бръснат краката сиПропуските на жените, които бръснат краката си
Бръсненето със самобръсначка е един от най-предпочитаните методи за обезкосмяване от повечето жени, тъй като става бързо, лесно и безболезнено. Често обаче при тази елементарна процедура се допускат много грешки....
Ето защо не бива да пропускате сутрешното си кафеЕто защо не бива да пропускате сутрешното си кафе
Макар че непрекъснато се говори за вредите от кафето, кофеиновата напитка всъщност има и ползи, стига да е в умерени количества. Според ново проучване сутрешното кафе не бива да се изпуска, защото поддържа здравето на...
Учениците са пристрастени към телефонитеУчениците са пристрастени към телефоните
По думите на психолога, когато едно дете непрестанно комуникира в социалните мрежи, това може да е сериозен знак, че то има трудности в личния си живот. Те могат да са причинени от свръхтревожност у децата....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....