Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Красива и пухкава празнична питка
В купа изсипвате част от млякото, добавяте маята, захарта и 2-3 с.л. брашно.
Разбърквате, прибавяте яйцата, останалото мляко, 5-те с.л. разтопено масло, супената лъжица олио, супената лъжица оцет и 3-те лъжици кисело...
Коктейл Черна Красота
Пробваме готовия коктейл Черна Красота и ако не ни хареса, правим нов с черна водка....
Пухкава пита
Наредената пита оставям да втаса за 40 минути на топло, след което я мажа с разбито яйце и пека пухкавата пита с масло в предварително загрята на 180°C фурна....
Пухкава питa
Маята се слага в хладка чаена чаша вода, докато се разтопи.
Пресява се половината брашно и в кладенче се добавят всички останали продукти, като се оставя един жълтък настрани за намазване на питата.
Накрая се добавя...
Пухкава питка
Разтворете маята в топлата вода, добавете захарта и 2 с.л. брашно, оставете за 5 минути да шупне. Пресейте брашното, направете кладенче и сипете шупналата мая.
Добавете яйцата, солта двата вида мляко и олиото. Замесете...
Пухкава погача
Активирайте маята, като я сложите в затопленото прясно мляко с лъжичка мед и оставите да шупне.
Пресейте брашното и сложете 2 бр. яйца и белтъка на третото, маслото, сол и сока на портокала. Добавете киселото мляко и шупналата...
Пухкава погача
Активирайте маята, като я втриете съд захарта, добавете прясното мляко и брашното, разбъркайте и оставете да се активира.
Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Направете кладенче, в което добавете белтъка (жълтъка отделете...
Японски тайни за красива коса
Дори и онези японки, които са достигнали завидна възраст, могат да се похвалят с красива коса.
Ето какви са тайните за красива коса на японките!...
Гергьовска пухкава погача
По-различното при тази пита е, че е с едно втасване, ако не броим захващането на маята. Омесва се тестото, оставя се да почине, да се отпусне 10-15 минути, оформя се питата и се оставя да втаса.
Маята се захваща с топлата...
Пухкава Коледна Питка
В широк съд или тава сипваме брашното. Към него добавяме 2 яйца (разбъркани), киселото мляко с шупналата сода, сол и сурови слънчогледови семки.
Разбъркваме, за да се смесят, и замесваме хубаво тесто, а ако има нужда,...
Пухкава ябълкова питаПоследователно, един по един добавяйте жълтъците, ванилиите, топлото мляко, олиото и накрая смесеното брашно с бакпулвера, разбъркайте до еднородна пухкава смес.
Нагрейте фурната на 180 градуса....
2
Любимата пухкава баница
Нарязване баницата и я заливаме с останалото 1 яйце, разбито с газирана вода.
Поръсваме със сусам и слагаме на няколко места масло.
Печем на 180 градуса до готовност....
Пухкава питка Хаос
Маята се разтваря в топлата вода, 2 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Разбърквате сместа и оставяте настрана, докато приготвите останалите продукти.
Използвате всички продукти без кашкавала, маслото и единия от жълтъците и...
Пухкава Лимонадена Погача
Можете да си приготвите сами декорация, като направите тесто за декорация и оформите цветчета, а ако нямате време, просто оставете така тази пухкава лимонадена погача.
Печете питката за не по малко от 40 минути....
Пухкава крем-пита
Разбива се сметаната до твърди връхчета и се изсипва върху изстиналия крем. Подравнява се и се оставя в хладилник да стегне.
Украсява се по желание. Тук е с цветчета от фондан....
Пухкава осмомартенска питка
Маята се разтваря в топлото прясно мляко със захарта и 4-5 супени лъжици брашно. Оставя се да шупне. След което се прибавя към брашното, яйцата и останалите продукти.
Омесва се тестото и се оставя да почине докато удвои...