Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пътуването до работа ще се причислява към работното времеПътуването до работа ще се причислява към работното време
Времето, което отнема за пътуване до работа, да се причислява към работното време, реши Европейският съд....
Лазаня от А до ЯЛазаня от А до Я
Набрашнете работната повърхност и след премесване разточете пласт с дебелина 0.5 см. Нарежете на правоъгълници с размер 20х14см. За Лазанята: Нарежете моцарелата на филийки и я върнете в хладилника, за да изсъхне....
Няколко неща, които губят работното ни времеНяколко неща, които губят работното ни време
Според проучване губим от работното време повече от час....
Вкусни картофки на микровълнова за 17 минВкусни картофки на микровълнова за 17 мин
Рецептата преди време я казаха в едно предаване и съм я правила доста пъти....
Най-доброто пълнено пиле с оризНай-доброто пълнено пиле с ориз
Рецептата ми за пълнено пиле с ориз и сини сливи е много лесна да се направи и с няколко стъпки ще получите едно ястие идеално за обяд в неделя. Пълненото с ориз пиле също е идеално за празничните трапези като повод за коледния...
Най-доброто печено пиле върху бутилкаНай-доброто печено пиле върху бутилка
Периодично може да проверявате печеното пиле, да го поливате с отделилото се в тавата сосче и да въртите тавичката от време на време докато пилето на шише се изпече равномерно....
Най-добрата мусакаНай-добрата мусака
В зависимост от водното съдържание на месото, може да отнеме различно дълго време, докато се стигне до този момент със златисто-кафявото, но обикновено са нужни 10, понякога 15 минути....
Най-добрата лазаняНай-добрата лазаня
В тенджера се поставят двата вида кайма и малко вода, разбъркват се и се довеждат до трохи....
Отслабване с хранене до 17 часа - работи ли?Отслабване с хранене до 17 часа - работи ли?
Когато обаче последното хранене се осъществява преди 17 часа, то организмът има предостатъчно време, за да абсорбира приетата храна и да я обработи правилно....
Най-добрата лазаня БолонезеНай-добрата лазаня Болонезе
1
Варете и покрийте около 1 1/2 часа, като разбърквате от време на време. Донесете голям съд с леко подсолена вода до кипене. Варете корите за лазаня във вряща вода за 8-10 минути....
Десерт Няма времеДесерт Няма време
Десертът Няма време е страхотен!...
Най-добрите милинки със сиренеНай-добрите милинки със сирене
През това време си Смесваме всички продукти за заливката, плюс щипка сол и хубаво ги разбъркваме. С тази смес заливаме втасалите милинки. Включваме фурната да загрява на 180°C....
Най-добрата заливка за мусакаНай-добрата заливка за мусака
Заливката се разпределя равномерно върху вече запечената готова мусака, ястието се връща във фурната за още 15 минути или до получаването на апетитен златисто кафяв загар на най-добрата заливка за мусака....
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
Барбекю соса в тази рецепта за домашен бургер можем да направим предварително и да го държим в хладилник. Слагаме каймите в голяма купа и добавяме галетата, Уорчестър соса, яйцето и един брой от кромида, нарязан на ситно...
Локумки от едно времеЛокумки от едно време
Меси се до меко тесто. Оставя се за 30 минути да втаса, докато удвои обема си. Тестото се разточва на тънък блат в кръгла форма. Разрязва се на 4, после всяка четвъртина на още 4. Стават 16 триъгълника....
Рогчетата от едно времеРогчетата от едно време
10
Когато получите каша добавете маста (със стайна температура) и започнете да месите до получаване на лепнещо тесто. Покрийте с кърпа и оставете тестото около 30 минути....
Мекиците от едно времеМекиците от едно време
Топите ръцете си във водата, взимате от тестото, оформяте много бързо мекица и слагате да се пържи до готовност от двете страни. Като ги извадим, ги слагаме върху хартия, защото са много мазни....
Еклерите от едно времеЕклерите от едно време
Охладените еклери от едно време вече може да се хапват. Вкусотия от едно време!...
Балатонките от едно времеБалатонките от едно време
Подредете балатонките от едно време в тава, застлана с хартия за печене и на достатъчно разстояние една от друга. Намажете ги със заделения жълтък....
Меденки от едно времеМеденки от едно време
1
Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояниеm и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете меденките и оставете да изстинат напълно....
Масленки от едно времеМасленки от едно време
4
В купа сипваме разтопена свинска мас, пудра захар и ванилия. Разбърква се с телена бъркалка да се разтопи захарта. Добавя се цяло яйце, аз сложих само един белтък и отново се смесват продуктите. На два пъти прибавяме...
Пърленки от едно времеПърленки от едно време
1
Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и разбъркайте хубаво. Направете кладенче, в средата добавете натрошената мая, захарта, налейте малко от водата и разбъркайте маята с пръсти, оставете за 2-...
Кренвирши от едно времеКренвирши от едно време
1
Обелваме кренвиршите и ги разцепваме по дължина от едната страна. В отвора поставяме нарязан на ленти кашкавал. Подреждаме в тавичка и запичаме за 10 минути, докато се разтопи кашкавалът. Нарязваме доматите на...
Фунийки от едно времеФунийки от едно време
1
Слага се на котлона и се бърка до сгъстяване. След това се сваля и оставя да изстине. Приготвяне на фунийките: В купа се пресява 400 гр брашно. В друга купа се обърква млякото със содата за хляб и амонячната сода....
Курабийки от едно времеКурабийки от едно време
Пекат се в предварително нагрята фурна на 180 градуса до лек златист цвят. Колкото повече престояват курабиите, толкова по-меки стават. Курабийките от едно време са готови....