Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Амосова паста – храна за ума и сърцето
Витаминната паста на Амосов е призната от лекарите като източник на витамини, антиоксиданти и микроелементи, от които сърцето и тялото като цяло се нуждаят....
Ястие Сърцето ми вземи
Сърцата се измиват и изчистват, поръсват се с пилешкия бульон и се прибавят към лука.
Добавя се соевият сос и виното.
Ястието се оставя в микровълновата фурна за 17 мин на пълна мощност....
Хрянът - идеална храна за мозъка, сърцето и костите
Хрянът е корен, който се цени не само заради пикантния си вкус, но и заради лечебните си свойства, които се дължат на съдържанието в него на фитонциди, витамини, фибри, минерални соли и алкалоиди.
Някои вещества, съдържащи...
Сърце на клечка
Разбиваме яйцето и върху него нарязваме на късчета маслото.
Започваме да търкаме между пръстите си, като постепенно прибавяме и брашното , Така оформеното тестото се разточва като изрязваме с форма сърца.
Готовите...
Сърцето не обича пържена рибаСърцето ви със сигурност не я обича. Много е важен начинът на приготвяне на рибата най-вече за увеличаване на ползите от морския дар за стимулиране здравето на сърцето....
1
Риба пази сърцето от болести
Редовно хапвайте риба, ако искате сърцето ви да работи като швейцарски часовник, съветват гръцки учени....
Кълновете са идеалната закуска
Кълновете са суперполезна храна и това е известно от десетки години. В реалния живот обаче ги консумират само заклетите вегани и хората, които смятат, че на всяка цена трябва да се хранят здравословно....
Торта Сърце за мъж
Отгоре тортата Сърце за мъж се украсява със сладкарска сметана, ягодите и сърчицата....
Свинско сърце тип Елена
Свинското сърце се измива, почиства и се срязва наполовина.
Намазваме обилно от двете страни със сол и оставяме така за 3 дена.
Измиваме го и накъсваме сърцето само във вода за 1 час....
Риба Треска с бадемови ядки
Нарязвате рибата на парчета, посолявате я и я поливате с лимонов сок. Режете морковите на парчета, лука- на ленти, чесъна и джинджифила на малки кубчета и бадемите на дълго.
Овалвате рибата в нишестето и я запържвате...
Памук розички със сърце от шоколад
От това тесто излязоха 12 бр. памук розички със сърце от шоколад....
Това са най-вредните за сърцето храни!
Рафинирани и преработени храни
Това са едни от най-вредните за сърцето храни, защото причиняват рязко повишаване в нивата на инсулина и кръвната захар....
Панакота сърце с орехи
Затопляме прясното мляко, като сипваме в него 1/2 ч.ч захар.
Киселото мляко го разбиваме с миксера, така че да стане гладка смес.
През това време подготвяме желатина. Готовия желатин смесваме в прясното млякото при...
Свинско сърце с ориз
Сваряваме сърцето. В тенджера запържваме лукa.
Прибавяме нарязаното на парчета сърце, пържим 5 минути и доливаме бульона.
Като заври добавяме измития ориз. 10 минути преди сваряването се прибавят доматите....
Свинско сърце в маслоЧесънът се реже на ситно и се добавя към сърцата. Добавя се останалото масло и малко гореща вода, похлупва се с капак и се задушава 20 минути на бавен огън....
5