Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да не изглеждаме уморениКак да не изглеждаме уморени
Недостигът на витамини и стресът, на който сме подложени абсолютно всеки ден, буквално е изписано върху лицето ни. Но ако положите съвсем малко усилия, ще възстановите тонуса на кожата и красотата на тялото. Основно...
Какво трябва да има във вашия гардероб, за да изглеждате сексиКакво трябва да има във вашия гардероб, за да изглеждате секси
Останалата част от тоалета ви обаче трябва да е доста по-скромна, за да не изглеждате пошло./page page7....
Как да не преяждаме - ръководство за гладнициКак да не преяждаме - ръководство за гладници
Не се разсейвайте Въпреки че отвличането на вниманието може да ви изглежда като нещо безобидно, то наистина може да доведе до преяждане....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да изглеждате уверениКак да изглеждате уверени
Какво трябва да направите, за да изглеждате уверени в очите на събеседника си? Усмихвайте се. Това е най-важно....
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало....
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Запичам пълнените камби - мой стил до златисто. Бон Апети!...
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
Покрийте чиния с хартиени кърпи и поставете тиганиците върху нея, за да се отцеди излишното олио. Сервирайте ги топли и покрити с мед и ореховата смес. Вкусни тиганици в гръцки стил, като баклава!...
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Източник: MasterChef Joel Mielle Има много начини за приготвяне на омлет и всяка страна си има свой стил. Рецептата по принцип е елементарна, но си има техника на приготвяне....
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сьомгата в мексикански стил е готова....
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
Добавката точно на канела придава прекрасен аромат и вкус и не трябва да се избягва, а напротив - смело се слага 1/2 ч.л. Тя не се усеща, не е натрапчива, а е точно подходящата подправка....
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди стил Калабрезе са много вкусни. Източник: MasterChef J. Mielle Забележка: Разкошен аламинут!...
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
Доматите от консерва трябва да са с плътен сос, да не са воднисти....
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Оставете отново на топло, за да се надигне тестото. Изпечете във фурна до 200 градуса, до получаването на кафеникав загар. Фокачата в Аржентински стил е готова....