Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фреш Зелен святОбелете кивито и ябълките, нарежете ги на четвъртинки и изстискайте сока им.
Смесете двата сока и разбъркайте.
Сервира се в чаша с няколко кубчета лед.
Украсява се с листа от мента....
4
Курабийки Детски свят
С миксер разбиваме жълтъка и пудрата захар.
Добавяме крема сиренето, маслото, бакплувера, солта, настърганата лимонова кора и брашното, разбъркваме.
Омесваме меко тесто и го разточваме на кора ( около 1, 5 см) . Изрязваме...
При виене на свят - лучена водаНарежете 2-3 глави стар лук, сложете в бурканче и налейте 1 чаша студена вода. Оставете за 12 часа и прецедете.
Пийте 3 пъти на ден по 1 супена лъжица.
Студеният воден извлек от лук се препоръчва при виене на свят....
1
Златка Райкова вае нова колекция
В момента тя трескаво довършва новата си колекция, която след по-малко от месец ще бъде представена по време на конкурс за красота.
Не само Златка вложи средства и време в създаването на модна линия....
Великите дизайнери: Миуча Прада
През 1985 година пуска първата си линия чанти от синтетични материали, а през 1989 година лансира първата си модна колекция облекла. През 1992 година е пусната на пазара младежката линия Miu Miu....
Блясък и цветя в новата колекция на Ели Сааб
Цветята и листата в тоалетите от колекцията на Сааб бяха изработени от бляскава бродерия и пайети, фино избродирани, така че да създават триизмерен ефект.
Черното и златистото преобладаваха в цялата колекция....
Новата Мис Арабски свят - 90-килограмова90-килограмовата Мауада Нур е новата Мис Арабски свят 2009. Закръглената саудитка бе коронясана на финалния конкурс в Кайро....
2
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Версаче представи нова колекция от чанти
Италианският моден бранд Версаче представи нова колекция от чанти, които представяха уникалния дизайн и елегантност, характерни за модната марка....
Класически комбинации и 3D яке в новата колекция на Шанел
Самият Лагерфелд определя новата си колекция като типична за френския стил на обличане – без прекаляване с акцентите, които да отвличат вниманието, в класически цветове, линии и комбинации....
Класически силуети и бунтарски дух в новата колекция на Диор
Водещата модна къща Кристиан Диор представиха новата си колекция по време на Седмицата на модата в Париж. За новия сезон дизайнерите се спират на облекла в класически силуети с нотка на бунтарски дух....
Новата колекция на Диор ни пренесе в света на родеото
Под ръмящ дъжд и с дефилиращи коне бе представена последната колекция на модна къща Диор. Модният подиум бе превърнат в истински хиподрум, а тоалетите бяха вдъхновени от мексиканското родео....
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...