Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фреш Зелен святФреш Зелен свят
4
Обелете кивито и ябълките, нарежете ги на четвъртинки и изстискайте сока им. Смесете двата сока и разбъркайте. Сервира се в чаша с няколко кубчета лед. Украсява се с листа от мента....
Курабийки Детски святКурабийки Детски свят
С миксер разбиваме жълтъка и пудрата захар. Добавяме крема сиренето, маслото, бакплувера, солта, настърганата лимонова кора и брашното, разбъркваме. Омесваме меко тесто и го разточваме на кора ( около 1, 5 см) . Изрязваме...
При виене на свят - лучена водаПри виене на свят - лучена вода
1
Нарежете 2-3 глави стар лук, сложете в бурканче и налейте 1 чаша студена вода. Оставете за 12 часа и прецедете. Пийте 3 пъти на ден по 1 супена лъжица. Студеният воден извлек от лук се препоръчва при виене на свят....
Златка Райкова вае нова колекцияЗлатка Райкова вае нова колекция
В момента тя трескаво довършва новата си колекция, която след по-малко от месец ще бъде представена по време на конкурс за красота. Не само Златка вложи средства и време в създаването на модна линия....
Великите дизайнери: Миуча ПрадаВеликите дизайнери: Миуча Прада
През 1985 година пуска първата си линия чанти от синтетични материали, а през 1989 година лансира първата си модна колекция облекла. През 1992 година е пусната на пазара младежката линия Miu Miu....
Блясък и цветя в новата колекция на Ели СаабБлясък и цветя в новата колекция на Ели Сааб
Цветята и листата в тоалетите от колекцията на Сааб бяха изработени от бляскава бродерия и пайети, фино избродирани, така че да създават триизмерен ефект. Черното и златистото преобладаваха в цялата колекция....
Новата Мис Арабски свят - 90-килограмоваНовата Мис Арабски свят - 90-килограмова
2
90-килограмовата Мауада Нур е новата Мис Арабски свят 2009. Закръглената саудитка бе коронясана на финалния конкурс в Кайро....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Версаче представи нова колекция от чантиВерсаче представи нова колекция от чанти
Италианският моден бранд Версаче представи нова колекция от чанти, които представяха уникалния дизайн и елегантност, характерни за модната марка....
Класически комбинации и 3D яке в новата колекция на ШанелКласически комбинации и 3D яке в новата колекция на Шанел
Самият Лагерфелд определя новата си колекция като типична за френския стил на обличане – без прекаляване с акцентите, които да отвличат вниманието, в класически цветове, линии и комбинации....
Класически силуети и бунтарски дух в новата колекция на ДиорКласически силуети и бунтарски дух в новата колекция на Диор
Водещата модна къща Кристиан Диор представиха новата си колекция по време на Седмицата на модата в Париж. За новия сезон дизайнерите се спират на облекла в класически силуети с нотка на бунтарски дух....
Новата колекция на Диор ни пренесе в света на родеотоНовата колекция на Диор ни пренесе в света на родеото
Под ръмящ дъжд и с дефилиращи коне бе представена последната колекция на модна къща Диор. Модният подиум бе превърнат в истински хиподрум, а тоалетите бяха вдъхновени от мексиканското родео....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...