Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
След като е вече втасало, вземаме по-малко от тестото. Разточваме тесни дълги ленти, намазваме ги обилно с разтопено масло и ги оформяме като фитил. След което ги нарязваме на еднакви по големина парчета....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
10 неща, които да изхвърлите незабавно от дома си10 неща, които да изхвърлите незабавно от дома си
Задължителен предмет, който трябва да изхвърлите, са спрелите часовници в дома ви....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка. Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте. Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка....
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
Добавяме запръжката към вече сварените месо и зеленчуци в тенджерата. Оставя се да поври още 3-5 минути. 7. Нарязваме зелето на много тънки ивици. То се слага последно....
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата. Нарязват се на дебели кръгчета. Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л. Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
Билковия микс насища организма ни с голямо количество витамин С, Йод и още много други важни елементи за здрав имунитет!...
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Голям и бухнал кексГолям и бухнал кекс
В намазнена по-голяма форма за кекс сипете светлата част, отгоре добавете внимателно тъмната и изпечете кекса в загряна предварително на 170 градуса фурна до суха клечка....
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
Измиваме и сваряваме пилешкото месо. Щом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине. В тиган нарязваме лука на дребно, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязания...
Алисия изхвърли гаджето сиАлисия изхвърли гаджето си
Видеото към песента започва доста драматично, след като гузният партньор на главната героиня се прибира и намира багажа си изхвърлен....
Супа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан ТанСупа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан Тан
Доматите се бланшират, обелват и нарязват на едро. Лукът се накълцва и се запържва в мазнината. Долива се вода и когато заври, се добавят доматите. Варят се на слаб огън 15 минути и се сипва солта, брашното, размито в...
Вещите, които спокойно може да изхвърлите от дома сиВещите, които спокойно може да изхвърлите от дома си
Радостта от естествените цветя е много по-голяма. Освен това те ви осигуряват свеж въздух./page...