Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хумус би тахинаХумус би тахина
1
Накиснете нахута в студена вода и ставете да за 1 нощ. Отцедете и кипнете за 10 минути. Намалете огъня и варете още 90-120 минути. Отцедете. Пасирайте до получаването на гладко пюре. Добавете лимоновия сок, чесъна, зехтина...
Питка Моята БългарияПитка Моята България
1
Направете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите....
Гювечета с каквото имаГювечета с каквото има
1
Печете около 30 минути на 180 градуса след което извадете внимателно и чукнете във всяко по едно яйце. Допечете още 15 мин. и сервирайте....
Запеканка ала Каквото имаЗапеканка ала Каквото има
1
За тази рецепта за картофена запеканка съм използвала продуктите от хладилника, общо-взето каквото има, и стана страхотно!...
Има ли медиуми в България?Има ли медиуми в България?
И тук вече стигаме до въпроса същестуват ли медиуми в България....
Колко езера има в България?Колко езера има в България?
: - Седемте рилски езера - това е най-дългата верига езера в България, а и най-посещаваната....
Хапки Добре дошли в БългарияХапки Добре дошли в България
Хапките Добре дошли в България са готови....
Дух вилнее из Би Би Си, за да си отмъсти?Дух вилнее из Би Би Си, за да си отмъсти?
Страховит призрак се подвизава в студиата на британската медия Би Би Си. От известно време духът броди сред телевизионерите и оставя видими знаци за присъствието си. Едно от последните му появявания е в началото на месец...
Отвара след преяжданеОтвара след преяждане
Равни части от лайката, розмарина и ментата смесете. В друг съд сложете 4 с.л. от сместа и залейте с 1 литър гореща вода. Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата. Сместа можете да овкусите с...
Пиле каша по селски (североизточна България)Пиле каша по селски (североизточна България)
След завиране изключваме и добавяме сиренето и останалото краве масло към нашата пиле каша по селски....
Празнична погача за Съединението на БългарияПразнична погача за Съединението на България
2
Оставете питката да втаса след което намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 170 градуса....
Ястие След 10 годиниЯстие След 10 години
От средата на лука се отрязва по една шайба. Тя се карамелизира в малко зехтин с по щипка сол и захар. Към всяка порция се прибавят по 2 с.л. ситно нарязано предварително сварено шкембе и по 2 ситно нарязани гъби....
Чий кюфте с ледЧий кюфте с лед
Пробвала съм много пъти да съкратя това време, но не става хубав булгурът, и се примирих да омесвам един час, но си заслужава вкуса....
Прасковен слаш с ледПрасковен слаш с лед
След това се вадят и се пасират заедно с йогурта. При непрекъснато пасиране се добавя медът и ледът. Разпределя се в чаши и се сервира веднага....
НиЛо е рецидивистНиЛо е рецидивист
Николета Лозанова отново бе заснета в нарушение и то едно и също - за пореден път. Водещата, която често-често си позволява да критикува другите звездни за навиците им на пътя, се превръща в рецидивист, който постоянно спира...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Домашен протеинов шейк след тренировкаДомашен протеинов шейк след тренировка
Домашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
След това я измиваме със студена вода от солта и я оставяме да се накисне във вода за 10-15 минути. Изваждаме я от водата и я оставяме да се отцеди....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
След като ги извадим, още горещи милинките ги намазваме със чесновата смес....