Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хумус би тахинаНакиснете нахута в студена вода и ставете да за 1 нощ. Отцедете и кипнете за 10 минути. Намалете огъня и варете още 90-120 минути.
Отцедете. Пасирайте до получаването на гладко пюре. Добавете лимоновия сок, чесъна, зехтина...
1
Питка Моята БългарияНаправете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите....
1
Гювечета с каквото имаПечете около 30 минути на 180 градуса след което извадете внимателно и чукнете във всяко по едно яйце. Допечете още 15 мин. и сервирайте....
1
Запеканка ала Каквото имаЗа тази рецепта за картофена запеканка съм използвала продуктите от хладилника, общо-взето каквото има, и стана страхотно!...
1
Колко езера има в България?
:
- Седемте рилски езера - това е най-дългата верига езера в България, а и най-посещаваната....
Дух вилнее из Би Би Си, за да си отмъсти?
Страховит призрак се подвизава в студиата на британската медия Би Би Си. От известно време духът броди сред телевизионерите и оставя видими знаци за присъствието си. Едно от последните му появявания е в началото на месец...
Отвара след преяждане
Равни части от лайката, розмарина и ментата смесете.
В друг съд сложете 4 с.л. от сместа и залейте с 1 литър гореща вода.
Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата.
Сместа можете да овкусите с...
Пиле каша по селски (североизточна България)
След завиране изключваме и добавяме сиренето и останалото краве масло към нашата пиле каша по селски....
Празнична погача за Съединението на БългарияОставете питката да втаса след което намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 170 градуса....
2
Ястие След 10 години
От средата на лука се отрязва по една шайба. Тя се карамелизира в малко зехтин с по щипка сол и захар.
Към всяка порция се прибавят по 2 с.л. ситно нарязано предварително сварено шкембе и по 2 ситно нарязани гъби....
Чий кюфте с лед
Пробвала съм много пъти да съкратя това време, но не става хубав булгурът, и се примирих да омесвам един час, но си заслужава вкуса....
Прасковен слаш с лед
След това се вадят и се пасират заедно с йогурта.
При непрекъснато пасиране се добавя медът и ледът. Разпределя се в чаши и се сервира веднага....
НиЛо е рецидивист
Николета Лозанова отново бе заснета в нарушение и то едно и също - за пореден път. Водещата, която често-често си позволява да критикува другите звездни за навиците им на пътя, се превръща в рецидивист, който постоянно спира...
Пържоли Изяж си пръстите
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Домашен протеинов шейк след тренировка
Домашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
Солена сьомга Направи си самСлед това я измиваме със студена вода от солта и я оставяме да се накисне във вода за 10-15 минути.
Изваждаме я от водата и я оставяме да се отцеди....
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
8
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Милинки Стой си в къщиСлед като ги извадим, още горещи милинките ги намазваме със чесновата смес....
1