Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Солен или захарен спрей за коса - кой да изберем за перфектни къдрици?Солен или захарен спрей за коса - кой да изберем за перфектни къдрици?
Но все по-често хората използват спрейове на основата на захар, които могат да направят същото и да добавят много блясък. Кое работи по-добре? Солен или захарен спрей за коса? Ние ви даваме малко насоки....
Как да изберем най-подходящия за нас ексфолиант?Как да изберем най-подходящия за нас ексфолиант?
След като вече сте наясно с това, можете спокойно да изберете най-подходящия за вас продукт. Ако кожата ви е нормална, можете спокойно да се спрете на ексфолиант с микрогранули....
Цаца или сьомга да изберем?Цаца или сьомга да изберем?
Наистина ли е така и коя от двете риби да изберем. Цацата е дребна морска риба от семейство селдови, която се среща в Балтийско, Северно, Средиземно и Черно море....
Ципура, лаврак или пъстърва да изберем?Ципура, лаврак или пъстърва да изберем?
Когато обаче стане въпрос за избор на риба, започваме да се чудим коя точно да изберем. Критериите могат да бъдат много, но обикновено най-важна е цената на рибата и нейната големина....
Телешка или свинска кайма да изберем?Телешка или свинска кайма да изберем?
В крайна сметка какво да изберем. Експертите препоръчват да се придържаме към класическата българска рецепта – смес от двата вида месо в познатото съотношение. Има обаче едно условие....
Стенен или подов климатик да изберем?Стенен или подов климатик да изберем?
Когато става въпрос за избор между стенен климатик и подов климатик, трябва да имате предвид няколко ключови фактора. И двата варианта имат своите плюсове и минуси и решението в крайна сметка се свежда до вашите специфични...
Естествен или ламиниран паркет да изберем?Естествен или ламиниран паркет да изберем?
Видът на подовата настилка е важен елемент от интериора на всеки дом, който има както практична, така и естетическа страна. Затова е важно какъв избор ще направим, за да решим успешно тези задачи. Най-подходящото подово...
Сапун или антибактериален гел да изберем?Сапун или антибактериален гел да изберем?
И кой от двата препарата за изберем в нашата лична хигиена, ще разгледаме в следните редове....
Брекети или алайнери: какво да изберем?Брекети или алайнери: какво да изберем?
Изборът за един или друг може да се направи, като се вземат предвид следните фактори: Кога да изберем брекети?...
Палео или кето диета: коя да изберем?Палео или кето диета: коя да изберем?
Тъй като са невероятно сходни, има редица припокривания в структурите на двете диети, като разрешените неща, които включват месо и зеленчуци, както и храни, които са ограничени като зърнени храни, захари и преработени неща...
Четка или гъбка за грим да изберем?Четка или гъбка за грим да изберем?
1
Разнообразието е наистина голямо и дори може да ви обърка, затова и трябва да изберете подходяща четка само след консултация със специалист, за да сте сигурни, че работи спрямо вашите нужди....
Чиа или ленено семе: какво да изберем?Чиа или ленено семе: какво да изберем?
Ако искате да намалите калориите от диетата си, изберете чиа пред ленено семе....
Гранитогрес или плочки да избераГранитогрес или плочки да избера
Как да изберем правилните плочки за жилището си, ще разгледаме по-долу. Керамични плочки Плочките могат да бъдат разделени на два основни вида - фаянс и теракот....
Домашен захарен памукДомашен захарен памук
2
Приготвянето на домашен захарен памук изисква доста пространство и специални приготовления....
Руски захарен сладкишРуски захарен сладкиш
Останалото масло се слага във фризера за малко, нарязва се или се настъргва и се смесва със захарта до трохи. Оставят се за 10 минути във фризера....
Домашен захарен фонданДомашен захарен фондан
Домашният захарен фандан е много сполучлив. За по-дългосрочна употреба трябва да се съхрани в стреч фолио в хладилник....
Домашен захарен памукДомашен захарен памук
2
Приготвянето на домашен захарен памук изисква доста пространство и специални приготовления....
Как да приготвим солена, пушена или варена сланина?Как да приготвим солена, пушена или варена сланина?
Солена сланина За да бъде кожата на сланината крехка и вкусна за ядене, тя трябва да се натрие със сол, докато е още топла....
Медни или метални съдове да изберем за готвенеМедни или метални съдове да изберем за готвене
2
Всяка домакиня трябва да познава действието на храните върху различните видове домакински съдове. Има комбинации, които могат да причинят неблагоприятни усещания за организма. В наши дни все по-рядко се използват медни...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Захарен сироп за баклаваЗахарен сироп за баклава
12
Смесете захарта с водата, добавете прясно изстискан лимонов сок. Постепенно загрейте сместа на котлона, като бъркате непрекъснато....
Захарен пудинг с ябълкиЗахарен пудинг с ябълки
Сервира се, поръсен с пудра захар....
Сладки със захарен сиропСладки със захарен сироп
Изсипва се в тава и се оставя да изстине. Прибавя се към сместа щипка сол, яйцето и една лъжичка нишесте. Омесва тесто, правят се на топчета, по средата на които се правят дупки с пръст....