Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Тимбърлейк се врече във вярност на Джесика БийлТимбърлейк се врече във вярност на Джесика Бийл
Историята на сватбата на Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл учудващо напомня приказката за лъжливото овчарче. Те през цялата година обявяваха, че ще се женят, и сватба така и нямаше. Все пак най-накрая звездната двойка...
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Любим сутляш на фурнаЛюбим сутляш на фурна
След като се охлади в хладилника, сервирам любимия сутляш на фурна с натрошени лешници. Източник: Sevgi Oz - Кулинарна мрежа...
Любима лютеницаЛюбима лютеница
Варете още 20-тина минути, свалете от огъня и оставете лютеницата да се охлади. Разпределете я в буркани, затворете и стерилизирайте 20 минути....
Любима разядкаЛюбима разядка
2
Поднесете вкусната любима разядка с препечени филийки, крекери или чипс и снакс по ваш избор. Добър апетит!...
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Солтарийски връща джипа на ТрифоновСолтарийски връща джипа на Трифонов
Борис Солтарийски връща джипа на шефа си. Поршето, подарено от Слави Трифонов по повод раждането на първородната щерка на Борко, се оказало твърде скъпо за поддръжка....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Най-отгоре пък се слагат парченца краве масло. Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Любими гофрети със сладкото на бабаЛюбими гофрети със сладкото на баба
Разбийте яйцата със захарта. Към нея добавете киселото мляко, в което шупвате содата, солта и маста, разбийте отново. След това добавете ванилиите, брашното заедно с бакпулвера и разбъркайте. В гофретника изсипете...
Моята любима мусакаМоята любима мусака
По желание се гарнира моята любима мусака с кисело мляко и люти чушки....
Любима плодова салатаЛюбима плодова салата
Обелваме кивито и го нарязваме на кубчета със същата големина, прибавяме и бананите на кубчета и ябълката обелена и предварително нарязана. Към плодовете прибавяме меда и разбъркваме внимателно....
Любима домашна БаклаваЛюбима домашна Баклава
Когато класическа баклава се охлади, я оставете в хладилника за около 12 часа, след което може да ѝ се насладите. Надявам се рецептата за тази домашна баклава да ви хареса, споделете мненията си. Приятен апетит! ❤️...
Любимия кашкавал на фурнаЛюбимия кашкавал на фурна
Сложих да се пече вкусния кашкавал на фурна в напълно загрята на 190°C печка за около 30 минути или до апетитен загар....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава. Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
След което ги нарязваме на еднакви по големина парчета. Нареждаме ги в намазаната предварително с краве масло тава. Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...