Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Чомлек по банскиЧомлек по бански
След това извадете готовия джолан, обезкостете го и го върнете пак в гювеча, като добавите и подготвените картофи. Запечатайте пак с тесто съда и доварете до готовност....
Попарник по банскиПопарник по бански
Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина еднакви по големина топки. Намажете с масло и мас всяка топка и разточете на кръгче....
Капама по банскиКапама по бански
6
След това наредете месото, зелето и сармите. Най - отгоре сложете кървавицата и я покрийте с две големи зелеви листа. Залейте ястието с 1 чаша вряла вода и го покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата....
Бабек по банскиБабек по бански
След това изплакнете със студена вода, поръсете с дървена пепел и окачете на проветриво място. След май месец дръжте бабека по бански в дървена пепел....
Старец по банскиСтарец по бански
След това измийте със студена вода, поръсете с дървена пепел и провесете на проветриво място. Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сирене по банскиСирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете продуктите под похлупак на умерен огън за около 10-15 минути. Отстранете...
Кървавица по банскиКървавица по бански
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Сарми по банскиСарми по бански
3
След това се слага да се пече в умерена фурна за около 3 часа, като капакът на тенджерата се закрепя с тесто. Банските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
Капама по банскиКапама по бански
6
След това наредете месото, зелето и сармите. Най - отгоре сложете кървавицата и я покрийте с две големи зелеви листа. Залейте ястието с 1 чаша вряла вода и го покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата....
Катино мезе по банскиКатино мезе по бански
Нарязваме месото на жулиени и го овкусяваме с черен пипер и сол. Запечатваме жулиените на тиган с олио и когато хванат златист загар от всички страни, прибавяме и бекона. Щом беконът се запържи, слагаме лука, почистените...
Традиционно сирене по банскиТрадиционно сирене по бански
Сиренето по бански се поръсва се с черен пипер и се поднася....
Сиренена каша по БанскиСиренена каша по Бански
След това залейте с яйцата, разбити с 1 ч.ч. вода. Сложете отново капака и задушвайте, докато повърхността стане жълтеникава. Поръсете готовата каша с червен пипер....
Агнешко печено по банскиАгнешко печено по бански
Месото се реже на едро и се пържи в олиото. Добавят се морковите, нарязани на кубчета. Добавя се запърженото предварително брашно и доматеното пюре. Всичко се залива с малко гореща вода и се оставя да къкри на бавен огън...
Печен Джолан по БанскиПечен Джолан по Бански
По джолана се правят разрези и се разгъва, овкусява се със сол и пипер на вкус. Слага се в глинен гювеч с нарязани картофи, лук, цели скилидки чесън и вино....
Печен Джолан с картофи по БанскиПечен Джолан с картофи по Бански
Измиваме добре самия джолан и правим няколко разреза, като разтваряме месото. Нарязваме лука и картофите на кубчета. Скилидките чесън обелваме. В глинен съд поставяме свински джолан заедно с нарязаните лук и картофи...
Свински гърди с кисело зеле и картофи по банскиСвински гърди с кисело зеле и картофи по бански
Това е традиционно ястие от Банско, което там се нарича: Комбари с кажел и свински гърди. Да ви е вкусно! P.S. по желание можете да добавите и кървавица към ястието....
Питка звездаПитка звезда
Над всеки разрез се прави нов, за да се оформи звездата в средата и оставяме да втаса още 30 минути. Намазва се с четка с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса до готовност....
Шоколадова звездаШоколадова звезда
ВАЖНО: СЛЕД КАТО ИЗВАДИМ ШОКОЛАДОВАТА ЗВЕЗДА ОТ ФУРНАТА ПРЪСКАМЕ С РЪЦЕ ВОДА ИЛИ МОКРИМ КЪРПА И СЛАГАМЕ ВЪРХУ НЕЯ, ЗА ДА ОСТАНЕ МЕКО! Бон Апети!...
Бански КукуриниБански Кукурини
След това от него разточваме тънка кора. С нож си изрязваме ивички с широчина от 5 см. Притискаме ги по средата, за да заприличат на панделки. Пържим кукурините в загрята мазнина на 170 градуса, до златист цвят....
Бански старецБански старец
6
След това се измива със студена вода, поръсва се с дървена пепел и се окачва на проветриво място. Поднася се нарязано на филийки....
Бански суджукБански суджук
2
Свинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина към него. Черният дроб е по избор, може и без него....
Бански чомлекБански чомлек
4
Нарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет. В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета или кръгчета картофи, телешките късове, едро нарязания лук, обелените скилидки...
Бански зелникБански зелник
Приготвяме нашия бански зелник с една от следните плънки за баници: 1. Разбъркваме 300 г сирене с 2 яйца. 2....
Бански суджукБански суджук
С полученото се пълнят здрави свински черва, които преди това са били измити и изкиснати с подкислена вода. Напълнените черва се връзват с канап и се очакват на сухо и проветриво място....