Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Нова рецепта увеличава трайността на пицата с 3 годиниНова рецепта увеличава трайността на пицата с 3 години
Американски учени от военната лаборатория в Масачузетс разработиха рецепта за пица, която ще може да се консумира и след 3 години, ако бъде съхранявана в хладилник. Мишел Ричардсън от научно-изследователския център към...
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Боядисайте яйцата с пяна за бръснене! Ето какБоядисайте яйцата с пяна за бръснене! Ето как
Защо да боядисаме яйца с пяна за бръснене? Дори да не сте умели в дейностите, изискващи прецизна работа с ръцете, методът за боядисване на яйцата с пяна за бръснене ще ви помогне да ги превърнете в истински шедьоври....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Колко е трайността на бутилираната водаКолко е трайността на бутилираната вода
Изключително малко са хората, които изобщо се сещат, че бутилираната вода може да има срок на годност. Такъв обаче съществува. Повечето води, предлагани в България, са с двегодишна гаранция за годност, дори и да са безопасни...
Каква е трайността на различните колбаси?Каква е трайността на различните колбаси?
Ето защо ще Ви запознаем с някои основни правила, свързани с трайността на различните колбаси и месни деликатеси: - Почти всички колбаси трябва да се съхраняват при температура от - 1 до + 5 градуса по Целзий....
Трайност на яйцатаТрайност на яйцата
Лесно можете да познаете дали суровите яйца са пресни или са стари. Пресните яйца са много по-тежки от старите, това се дължи на наличието на въздух в старите яйца. Пуснете яйце в чаша с една супена лъжица сол, и ако...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти. Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Ето как се пекат ябълкиЕто как се пекат ябълки
Малко неща носят усещането за дом, като например сладкият аромат на канела, който се носи във въздуха, докато печем ябълки в кухнята. Това определено е ароматът на есента и зимата, присъстващ на трапезата на всяко българско...
Как да се предпазим от проблемите след бръсненеКак да се предпазим от проблемите след бръснене
Вижте още: За и против сухото бръснене...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Каква е трайността на замразена кайма?Каква е трайността на замразена кайма?
Предвидливите домакини се стараят във фризера им да има продукти, които им позволяват да посрещнат изненадващи гости или да спретнат за семействата си вкусна вечеря дори и когато не са успели да минат през магазина. Други...