Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Как се прави шарена сол
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
Как се прави мляко от лимец
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Нова рецепта увеличава трайността на пицата с 3 години
Американски учени от военната лаборатория в Масачузетс разработиха рецепта за пица, която ще може да се консумира и след 3 години, ако бъде съхранявана в хладилник.
Мишел Ричардсън от научно-изследователския център към...
Боядисайте яйцата с пяна за бръснене! Ето как
Защо да боядисаме яйца с пяна за бръснене?
Дори да не сте умели в дейностите, изискващи прецизна работа с ръцете, методът за боядисване на яйцата с пяна за бръснене ще ви помогне да ги превърнете в истински шедьоври....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
2
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
3
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурна
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Колко е трайността на бутилираната вода
Изключително малко са хората, които изобщо се сещат, че бутилираната вода може да има срок на годност. Такъв обаче съществува. Повечето води, предлагани в България, са с двегодишна гаранция за годност, дори и да са безопасни...
Каква е трайността на различните колбаси?
Ето защо ще Ви запознаем с някои основни правила, свързани с трайността на различните колбаси и месни деликатеси:
- Почти всички колбаси трябва да се съхраняват при температура от - 1 до + 5 градуса по Целзий....
Трайност на яйцата
Лесно можете да познаете дали суровите яйца са пресни или са стари. Пресните яйца са много по-тежки от старите, това се дължи на наличието на въздух в старите яйца.
Пуснете яйце в чаша с една супена лъжица сол, и ако...
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти.
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени Кроасанчета
Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).
Обърнете тестото и разточете отново....
Така се осолява сланинаСъхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място.
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Ето как се пекат ябълки
Малко неща носят усещането за дом, като например сладкият аромат на канела, който се носи във въздуха, докато печем ябълки в кухнята. Това определено е ароматът на есента и зимата, присъстващ на трапезата на всяко българско...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Каква е трайността на замразена кайма?
Предвидливите домакини се стараят във фризера им да има продукти, които им позволяват да посрещнат изненадващи гости или да спретнат за семействата си вкусна вечеря дори и когато не са успели да минат през магазина.
Други...