Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнен свински далак
Далаците се измиват и с помощта на остър нож се разрязват надлъжно, но не докрай, а така че да се образува нещо като джоб. Леко се издълбават отвътре.
В тиган с малко олио се задушават нарязаните на дребно лук и морков...
Пържен свински далакСвинският далак се снема от котлона, поръсва се с накълцан магданоз и се поднася....
1
Пълнен телешки далак
Напълваме далака с плънката и го зашиваме.
Слагаме го в тава, намазана с олио и го слагаме да се пече за час и половина в слаба фурна....
Пълнен телешки далакДалакът се измива и с нож се прави разрез.
Пълни се с плънка от кайма, дребно нарязаните лук, магданоз, джоджен и лютива чушка, червеният пипер и сол на вкус....
1
Пържен свински далакСвинският далак се снема от котлона, поръсва се с накълцан магданоз и се поднася....
1
Свински далак с ориз
Далакът се измива добре и се отрязва в единия край така, че да може да се сложи плънката.
За плънката: в нагорещено олио се запържват ситно нарязанте лук и моркови....
Свински далак с кайма
Нарежете всеки далак на три парчета. На всяко парче правим разрез с нож да се получи "джоб". Всеки джоб пълним с каймата, която сме омесили с всички подправки.
Нареждаме в тавичка, поръсваме със сол и червен пипер....
Телешки далак по трайкийски
Загрейте мазнина в тиган и запечатайте далака от всички страни. Прехвърлете го в тава. Деглазирайте тигана с виното и залейте върху далака....
Пълнен телешки далак с кайма
Телешки далак се прорязва леко в единия край, ножът се промушва внимателно до другия край, като внимавате да не направите дупки в страните....
Пържен Телешки Далак с подправки
Телешкият далак се слага в тенджера с малко вода и щипка сол на средно умерен огън. След около един час извадете далака от бульона.
Оставете 5-10 минути да поизстине леко. Нарежете го на тънки филийки....
Печен свински далак с праз
Печем свинския далак в предварително загрята фурна за около 15-20 минути.
Поднасяме мезето печен свински далак с праз с чаша червено вино е резен лимон....
Пълнен свински далак на скара
С нож направете отвор в далака по дължина, да стане като чорапче, овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете лука на ситно и задушете в мазнина и малко вода....
Свински далак с лук и вино
Далаците се измиват добре и нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тиган със сгорещено олио да се пържат.
След това се прибавя нарязаният на полумесеци лук. Разбъркват се периодично и след това се налива виното...
Пълнен свински далак с кисело зеле
С пърженото зеле пълним далака и в началото му го забождаме клечка за зъби. Нарязваме на филии бекона и сланината и ги усукваме около далака, така че да се покрие целия....
Свински далак със зеленчуци и бяло вино
Оставете ястието да къкри на тих огън докато остане на мазнина и далакът омекне.
Готовото ястие овкусете с млян черен пипер.
Добър апетит!
Свинският далак със зеленчуци и бяло вино е много вкусен....
За болен далак - невен и бял равнец
Помага за облекчаване на състоянието при заболявания на далака....
Свински бъбреци, черен дроб и далак във фурна
Почистваме далака и черния дроб, след което ги измиваме под течаща вода. Сцепваме бъбреците на 2 по дължината - да се отвори вътрешността....
Как да увеличим ниския пулс?
В нормални условия сърдечният ритъм е 70 удара в минута, но много често той намалява и има проблеми с това как да бъде увеличен пулсът без да се увеличи кръвното налягане....
Как да увеличим захарността на виното?
Заклетите винари ще ви кажат, че добро вино се прави от качествено грозде. Това, което имат предвид е, че гроздето трябва да е добре узряло, в висока захарност и да обрано в точния момент.
Захарността на гроздето се...
При болки в далака - лапа с ленено семе
Торбичката се поставя върху областта на далака, колкото се може по-гореща, за около половин час....
Агнешки дреболии в гърне
Нарязвате на дребни парченца всички дреболии, сърце, бял и черен дроб, далак, бъбречета, чревца и шкембе.
Към тях прибавяте нарязания лук, нарязаните на парченца моркови и чушки, настърганите домати....
Агнешки дреболии в гърне
Нарязвате на дребни парченца всички дреболии, сърце, бял и черен дроб, далак, бъбречета, чревца и шкембе.
Към тях прибавяте нарязания лук, нарязаните на парченца моркови и чушки, настърганите домати....