Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Карамел МуКарамел Му
Прибавяме горещото мляко и продължаваме да бъркаме, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Прехвърляме в намаслена тава и изчакваме да изстине....
Хубав крем карамелХубав крем карамел
Разбийте с миксер захарта и яйцата. Прибавете яйчената смес към свареното прясно мляко и разбъркайте добре. Карамелизирайте захарта и я разпределете в чашки. Отгоре налейте яйчената смес. Сложете чашките с крем карамела...
Бонбони Карамел МуБонбони Карамел Му
3
След като изстине, прибираме в хладилник за няколко часа, за да се охлади. Нарязваме на парченца или с формички за сладки и поднасяме бонбоните с листенца мента. Бонбоните Карамел Му са готови....
Един различен тиквеникЕдин различен тиквеник
Покривам я с 4 с.л.от сместа (от сместа трябва да останат 3 с.л. за намазване на рулата преди печене). Поръсвам също така щедро и с настърганата тиква с грис. Добавям и орехи....
Ретро бонбони Карамел МуРетро бонбони Карамел Му
1
След като изстине, се разчупва или реже на ретро бонбони Карамел Му. Вариант е да разлеете сместа и във формички за бонбони....
Домашни бонбони Карамел МуДомашни бонбони Карамел Му
Прибавете към карамела при непрекъснато бъркане сгорещеното мляко и когато сместа започне да се отделя от стените на съда, я изсипете в намазнена тава....
Протеинова бисквитка за единПротеинова бисквитка за един
Изпичаме бисквитата в микровълната фурна за 1-2 минути или до готовност (по желание бисквитката може да се изпече във фурната). Хапваме протеинова бисквитка, докато е още топла, с чаша кафе!...
Крем, по-хубав от баварскияКрем, по-хубав от баварския
2
Може в сместа да се добавят белени, печени бадеми или орехи, които трябва да са счукани немного на едро, нито смлени, да са колкото едра леща. Кремът може да се обърне и върху чинийки....
Хубав сладкиш с много ябълкиХубав сладкиш с много ябълки
* Пудрата захар може да я смесите с малко канела и така да поръсите ябълковия сладкиш. Хубавият сладкиш с много ябълки е готов....
Руло с плодове за хубав следобедРуло с плодове за хубав следобед
Може да добавите плодове по избор вътре и отвън, аз съм избрала банан и ягоди. Да ви е сладко с това руло с плодове за хубав следобед! Източник: Роси Цветкова - Кулинарна мрежа...
Погача за един страхотен екипПогача за един страхотен екип
Замесете хубаво гладко тесто, намажете с олио и оставете да удвои обема си....
Два сладкиша от един блатДва сладкиша от един блат
Готовият блат слагаме върху решетка да се охлажда. Приготвяме двата крема от пудинг д-р Йоткер по указанията от пакетчетата....
Ягодова торта с един блатЯгодова торта с един блат
6
Тортата се оставя поне за 30 минути в хладилник да стегне....
Един по-различен султан кебапЕдин по-различен султан кебап
Отстранете от котлона и оставете леко да се охлади. Срежете корите лаваш на две половини. Сложете от пилешката плънка откъм срязаната страна, като оставите празно в двата края....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да имаме хубав гласКак да имаме хубав глас
17
Мая Анджелоу казва: „Думите значат много повече от това, което са, когато са написани на хартия. Принадлежи на гласа да ги изпълни с по-дълбоко значение”. Тази мисъл ни разкрива, че интонациите и вибрациите на гласа, могат...
Орехова торта от палачинки за единОрехова торта от палачинки за един
Опция е да ги счукате, смелите или да ги оставите цели. Редувайте палачинка и крем до последната (от тази смес се получават три малки палачинки)....
Френска орехова торта с един блатФренска орехова торта с един блат
Сипваме тази смес внимателно върху другата и поставяме да се пече във фурната на 180 градуса....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....