Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се усмихваме като холивудска звездаКак да се усмихваме като холивудска звезда
Застанете пред огледалото и се усмихнете. За едва забележима усмивка човек използва 20 лицеви мускула, а за широка усмивка – 40 мускула....
Защо трябва да се усмихваме по-честоЗащо трябва да се усмихваме по-често
За да не се позволява обаче на тези емоции да влияят пагубно на психиката, трябва да се усмихваме....
Пияните мъже се усмихват повечеПияните мъже се усмихват повече
Това се потвърждава и в скорошно проучване, като специалистите, които са го провели, допълват, че при надигането на чашката, господата не само се усмихват повече, но и имат по-заразителни усмивки....
Десет възможни признака, че сте интровертДесет възможни признака, че сте интроверт
пред всичкознаенето Всичкознаенето всъщност е гарантирана рецепта за провал, независимо какъв тип сте, но ако подчертано, съзнателно, но и по вътрешен компас предпочитате да усвоите едно знание и умение до най-високото възможно...
Какво кара сърцето да се усмихва?Какво кара сърцето да се усмихва?
Сърцето на всеки жив организъм е движеща сила, която поддържа живота му. Той ежедневно бие средно около 100 000 пъти, с което изпомпва 2 000 литра кръв. И благодарение на този неголям орган на човешкото тяло, сърцето осигурява...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Ориз с пилешки бутчета по възможно най-вкусния начинОриз с пилешки бутчета по възможно най-вкусния начин
Пече се апетитното пиле с ориз на 160 °C с вентилатор в долната част на фурната за около 50 мин. Хапнете си сладко ориз с пилешки бутчета по възможно най-вкусния начин....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Валери: Възможно е с Николета да се съберемВалери: Възможно е с Николета да се съберем
Божинов сподели, че и двамата са допуснали много грешки и ако те се поправят, е напълно възможно звездното семейство отново да заживее под един покрив....
Възможно е затлъстяването да се признае за инвалидностВъзможно е затлъстяването да се признае за инвалидност
1
Експертът от Европейския съд в Люксембург Нийло Яаскинен заяви, че е възможно хората с наднормено тегло да се обособят като един вид инвалиди....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Да се наспим на почивка – мисията възможна!Да се наспим на почивка – мисията възможна!
Лятото е най-добрият момент за почивка. Ваканцията е близо и обещава да ни донесе поредната доза позитивни емоции и незабравими приключения. Щастието обаче е завършено, ако наред с това получим своята пълноценна и заслужена...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Парчетата тесто се поставят изправени и с ръка се смачкват надолу, сплескват се. Всяко парче тесто се поставя в чашката за печене и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....