Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено пиле 500 години османско съжителствоПечено пиле 500 години османско съжителство
6
Правя си паста от всички подправки и олиото, намазвам пилето обилно от вътре и вън. Бирата я отварям, махам етикетите, половината бира изсипвам в тавичката, където ще се пече пилето. Него го набучвам на шишето бира и...
Целулитът - бичът за съвременната женаЦелулитът - бичът за съвременната жена
4
"Портокаловата кожа", популярна повече като целулит, е в състояние да докара лошо настроение, а дори и депресия, на много жени. Ако страдате от "ефекта на портокалова кора", не се отчайвайте. Знайте, че не сте сами...
Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е бавно прогресиращо заболяване, характеризиращо се с възпаление на долните дихателни пътища и запушване (оток) на бронхите. Обструкция - от латинското „препятствие“ ХОББ...
Цели 280 000 българи страдат от затлъстяванеЦели 280 000 българи страдат от затлъстяване
Специалисти от Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания излязоха с доста притеснителни данни – 280 000 в България са с най-тежката степен на затлъстяване....
Анорексия и булимия мъчат 40 000 българиАнорексия и булимия мъчат 40 000 българи
Четиридесет хиляди са страдащите от анорексия и булимия в България. Това сочат данни на НСИ и СЗО....
Българо-шотландска баницаБългаро-шотландска баница
Българо-шотландската баница е готова!...
Питка Моята БългарияПитка Моята България
1
Направете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите....
Българо-италианска салатаБългаро-италианска салата
1
Почистете зеленчуците и нарежете доматите на четвъртинки, краставицата- на половинки, а лука - на дребно. Сложете всичко в купа, накъсайте моцарелата на едри парчета, кашкавала нарежете на кубчета и ги добавете. Залейте...
Салата БългаркаСалата Българка
Обелваме пипера и го нарязваме на лентички (не много тънки ). Измиваме доматите и ги нарязваме също на лентички (както е показано на снимката). С краставицата процедираме по същия начин. Ако желаете, можете да я обелите...
Български качамакБългарски качамак
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Баница в българо-гръцки стилБаница в българо-гръцки стил
Получава се сочна и пръхкава българо-гръцка баница, не съвсем гръцка, по скоро вариант на такава....
Хапки Добре дошли в БългарияХапки Добре дошли в България
Хапките Добре дошли в България са готови....
Празнична погача за Съединението на БългарияПразнична погача за Съединението на България
2
Това е една Българска традиционна рецепта за Празнична погача с най-красивия Български символ Роза!...
Пиле каша по селски (североизточна България)Пиле каша по селски (североизточна България)
Нарязваме и измиваме пилето на порции, слагаме да се вари в 2 литра вода, след завиране отпенваме и посоляваме. Добавяме ситно нарязаните лук и моркови, варим до пълното сваряване на месото и зеленчука. В отделна...
Лазаня по българскиЛазаня по български
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флагШот Български флаг
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Шакшука по българскиШакшука по български
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Тортия по българскиТортия по български
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Класически български шницелиКласически български шницели
Класическите български шницели са много вкусни....