Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено пиле 500 години османско съжителствоПравя си паста от всички подправки и олиото, намазвам пилето обилно от вътре и вън.
Бирата я отварям, махам етикетите, половината бира изсипвам в тавичката, където ще се пече пилето. Него го набучвам на шишето бира и...
6
Целулитът - бичът за съвременната жена"Портокаловата кожа", популярна повече като целулит, е в състояние да докара лошо настроение, а дори и депресия, на много жени.
Ако страдате от "ефекта на портокалова кора", не се отчайвайте. Знайте, че не сте сами...
4
Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е бавно прогресиращо заболяване, характеризиращо се с възпаление на долните дихателни пътища и запушване (оток) на бронхите. Обструкция - от латинското „препятствие“
ХОББ...
Цели 280 000 българи страдат от затлъстяване
Специалисти от Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания излязоха с доста притеснителни данни – 280 000 в България са с най-тежката степен на затлъстяване....
Анорексия и булимия мъчат 40 000 българи
Четиридесет хиляди са страдащите от анорексия и булимия в България. Това сочат данни на НСИ и СЗО....
Питка Моята БългарияНаправете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите....
1
Българо-италианска салатаПочистете зеленчуците и нарежете доматите на четвъртинки, краставицата- на половинки, а лука - на дребно.
Сложете всичко в купа, накъсайте моцарелата на едри парчета, кашкавала нарежете на кубчета и ги добавете.
Залейте...
1
Салата Българка
Обелваме пипера и го нарязваме на лентички (не много тънки ). Измиваме доматите и ги нарязваме също на лентички (както е показано на снимката).
С краставицата процедираме по същия начин. Ако желаете, можете да я обелите...
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
12
Баница в българо-гръцки стил
Получава се сочна и пръхкава българо-гръцка баница, не съвсем гръцка, по скоро вариант на такава....
Празнична погача за Съединението на БългарияТова е една Българска традиционна рецепта за Празнична погача с най-красивия Български символ Роза!...
2
Пиле каша по селски (североизточна България)
Нарязваме и измиваме пилето на порции, слагаме да се вари в 2 литра вода, след завиране отпенваме и посоляваме.
Добавяме ситно нарязаните лук и моркови, варим до пълното сваряване на месото и зеленчука.
В отделна...
Лазаня по български
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флаг
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Шакшука по български
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Български ябълков пай
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
21
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.
След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
3
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
1
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
13