Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Жестока болест мори дъщерята на Харисън Форд
Харисън Форд изплака най-голямата си болка. 73-годишната икона на киното призна, че дъщеря му Джорджия страда от страшно заболяване.
26-годишната Джорджия е дъщеря на Харисън Форд от втория му брак със сценаристката...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
България губи 4-те си сезона
От десетилетия си задаваме въпроса: Докъде се простира ефектът на глобалното затопляне.
Според група учени от университета във Вашингтон настоящето затопляне на Антарктика не е по-сериозно от това през 30-те години...
Трагедия! Сашка Васева губи зрението си
Дупнишката Мадона бавно и сигурно губи зрението си.
Васева вече не вижда с дясното си око, а състоянието и на лявото е започнало да се влошава....
Отварачката пред фалит! Губи ресторанта си
Фолкпевицата Мария е пред фалит. Тя продава ресторанта си в центъра на София и възобновява кариерата си поради липса на финанси.
Мястото, което Мара превърна в ресторант, ѝ бе предоставено от бащата на настоящия...
Великите дизайнери: Том Форд
Том Форд е роден на 27 Август 1961 година в Тексас в семейство на брокери. Детството му преминава в Ню Мексико, където учи в гимназия "St. Michael's" и по-късно в подготвителното училище в града.
На 17 години заминава...
Бавно печено агнешко
Вземете една купичка и в нея сложете зехтина и подправките, добавете настъргана лимонова кора и разбъркайте. Месото почистете от мастните ципи, измийте и подсушете. Намажете го от всички страни с подправената смес като хубаво...
Бавно печена сьомга
Бавно охладете сладкия сос, добавете скълцаните ситно червена люта чушка и кориандъра. Поднесете порция сьомга, залята с чили соса....
Бавно Печено ТелешкоНарязваме на късове почистеното от мазнинка месо, прехвърляме го в тенджера под налягане, поливаме с малко олио. Наливаме вода (трябва само да покрие месото), затваряме съда и варим мръвките около час.
След това прехвърляме...
1
Бавно печено свинско
Разкошно бавно печено свинско, което може да поднесете с витаминозна салата :)...
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
2
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Солена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух!
Интересно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Подобрете паметта си със самохипноза
Ако тревожността и проблемите с концентрацията са причината за проблеми с паметта, може да се използва хипнотерапия за подобряване на паметта....
Как да подсилим паметта си?
Паметта ми изневерява, Това съм го забравил, Нямам спомен – ако тези мисли са чести гости в ежедневието ви, трябва спешно да се заемете с подобряване на паметта....
Как да подобрите паметта си
Омега-3 е друг важен нутриент в диетата за добра памет. Мастните кисели са полезни за всички системи и органи в тялото ни. Доказано е, че подобряват паметта....
Леонардо ди Каприо губи най-ценното си
Актьорът Леонардо ди Каприо се забърка в грандиозен скандал. След като получи така бленувания Оскар, ще се наложи да се откаже от нещо също толкова ценно за него.
Звездата от Титаник ще трябва да се откаже от...
С бързи темпове планетата губи биоразнообразието си
На 22 май се отбелязва международният ден на биоразнобразието. На всеки 2 години излиза доклад, озаглавен Жива планета, който прави преглед на състоянието на природните ресурси. Според този доклад то е тревожно в глобален...