Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ряпа при измръзване на кожата
Обелете и настържете на ситно ренде 1 бяла или червена ряпа или смелете с блендер. Вземете 4 супени лъжици от кашата от ряпа и смесете с 2 супени лъжици гъша мас....
Компрес при пигментни петна на кожата
Ако имате чувствителност към оцета или почуствате дискомфорт, можете да пропуснете тази част.
Разбъркайте 1 чаена лъжичка пшенично брашно с 1/4 чаша кисело мляко....
Лук и сметана при лунички на кожата
Изцедете сока от 1 глава лук с помощта на сокоизстисквачка или рендосайте и прецедете през марля. Разредете сока с охладена преварена вода в съотношение 1:1.
Нанесете лучената вода на лицето и оставете да изсъхне....
За загар на кожата - морков и глицерин
Мажете кожата със сместа сутрин и вечер до получаване на желания тен.
Рецептата е от книгата на Екатерина Донецкая - "Лекарствени растения в бита, медицината и козметиката"....
Леща ВитаминаАко не е достатъчно гъсто, може да се размие малко брашно с вода и да се прибави към леща яхнията при разбъркване, след което се оставя още 2-3 минути преди да се изключи котлонът....
2
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Разбърква се добре и оставяме за кратко да поеме аромата на подправките.
С мокри ръце се оформят средно големи кюфтенца, леко сплескани отгоре....
Витамини за кожата на лицето
Важен за кожата е и витамин Е. С негова помощ възстановяването на клетките на кожата се ускорява. Витамин Е защитава кожата от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи....
Содена питка на четири ката
Оставете да си почине около половин час.
Разделете тестото на четири топчета. Всяка част се разточете с големина на тортена тавичка върху набрашнена повърхност....
Вита баница на четири слоя
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на баницата. Рецептата е взаимствена от кулинарен блог на Кремена Русева. Опитайте!...
Тиквички Четири сирена на фурнаНаредете два реда тиквички на дъното и фино ги намазнявайте. Покрийте ги с част от сместа. Редувайте, докато свършат продуктите, като последния слой трябва да е тиквички. Поръсете с настърган кашкавал....
2
Морковена салата Витамина
Поднесете я на момента.
Морковена салата Витамина е чудесна за студените месеци, когато тялото ни има нужда от голямо количество витамини и минерали....
Маска с белтък за подхранване кожата на лицето
За най-добри резултати е хубаво маската с белтък за подхранване кожата на лицето да се прави поне два пъти седмично....
Салата Витамина с маслини
Може и да се използва консервирано настъргано червено цвекло и целина.
Може и да добавите и ситно нарязан пресен копър....
Сладки ригатони на фурна с четири сирена
Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. Отцедете и оставете да се охлади, като леко я напръскате със мазнина за всеки случай, за да не се слепва....
Пълнени домати с четири сирена на фурна
Пълнените домати с четири сирена могат да се консумират както топли, така и студени....
Баница, която не спадаАко ви остане малко от сместа, намажете баницата отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин.
Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин....
8
Най-полезните витамини за кожата
В следващите редове вижте кои са най-добрите витамини в грижата за кожата.
Витамин С
Витамин С се смята за изключително благоприятен витамин в подхранването на кожата....
Как да замразим нахут
Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата.
След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Задушени пресни картофи с кожата
Щом задушените пресни картофи с кожата са готови, поръсете с копър и поднесете....