Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Японски тайни за разкрасяване и подмладяване
Японките умело са разкрили неговата чудодейна сила, що се касае до разкрасяването и подмладяването на кожата....
Шафран - безценна подправка за добро зрение
- В не толкова далечното минало шафранът е бил една от често използваните подправки в българската кухня, но после чубрицата успяла да се наложи като най-употребяваната българска подправка, наред с магданоза и...
Най-добрата мусака
Подправя се със сол и 1 чаена лъжица чубрица. Добавят се 6 с.л. олио и всичко се разбърква много добре.
Тавата се вкарва във фурната на 180 °C и се пече за 15-20 минути....
Най-добрата лазаня
Фурна е на 180 градуса.
Наденицата се разрязва по дължина и се изважда плънката ѝ.
В тенджера се поставят двата вида кайма и малко вода, разбъркват се и се довеждат до трохи. Добавя се наситнен лук, пресован чесън,...
Шафранка - евтина алтернатива на Шафрана
Цветовете на растението се използват като евтин заместител на Шафрана....
Най-добрата лазаня БолонезеПодправете със захар, босилек, семена от копър, италианска подправка, 1 чаена лъжичка сол, черен пипер и 2 супени лъжици магданоз.
Варете и покрийте около 1 1/2 часа, като разбърквате от време на време....
1
ШафранИзбор и съхранение на шафран
Освен една от най-древните, шафранът е и една от най-скъпите подправки....
2
Най-добрата заливка за мусака
За заливката в тиган се сипва малко олио и щом загрее, се добавя брашното и се запържва при непрекъснато бъркане за около половин минута.
Добавя се студеното прясно мляко и се кипва при непрекъснато бъркане.
В купа...
Кои подправки се ползват за заместване на шафран
Вижте също:
- Съвети при готвене с шафран;
- Рецепта за шафранова майонеза;
- Подмладяване с шафран....
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
2
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
6
Солена подправка Самардала
Оставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
Индийско къри - подправка
Всички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
Домашно приготвена подправка
Домашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
Подмладяваща маска за лицеПасирайте моркова с пасатора.
Добавете киселото мляко и сока от лимона. Разбъркайте добре.
Нанесете внимателно маската за лице по зоната на лицето с леки масажиращи движения.
Оставете така за половин час....
1
Домашна подправка с моркови
Измийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
Сушени моркови (за подправка)
Изсушените зеленчуци запазват витамините и подобряват вкуса на ястия, супи и най-вече бульони.
Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо.
За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима...
Бразилска подправка за месо
Нарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ...
Шафранът е най-скъпата подправка в светаИмайте предвид, че шафранът е силна подправка и трябва да внимавате при дозирането. Предозирането може да направи блюдата горчиви....
5