Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ако не излизате добре на снимки, вижте как да станете фотогенични
А за да сте сигурни, че споделяте възможно най-очарователните си снимки във Фейсбук и Инстаграм, разберете от нашата галерия кои са малките хитрости, с които винаги ще излизате добре на снимка.
page1....
Как да изглеждаме добре на снимки
За да не оставате разочаровани вижте някои съвети, които ще ви помогнат да изглеждате по-добре на снимки.
Усмивката е задължителна....
Хлебен венец с шест сирена
Редят се парченца от сирената между филиите и върху тях, като се стремите да има от всички вкусове на различни места....
Сладко плато Добре дошли!
Оставя се да изстине.
В голяма купа се натрошава кексът. Добавя се течният шоколад и сокът на 2 мандарини. Размесва се добре до получаване на лепкава, трошна смес.
Оформят се топченца с големината на хапка....
Солено плато Добре дошли!
Луканката се нарязва на филийки. От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли
Очакваме Ви!...
Питка за добре дошъл
Питката за добре дошъл беше за приятелка и още нямам отзиви дали им е харесала на вкус!...
Козунак копче в купичка (оформяне в снимки)
Вижте снимките - там съм показала стъпка по стъпка как става, лесно е, не се плашете....
Коктейлни хапки за Добре дошли
Хапките се закрепват с помощта на клечка за зъби и се поставят в хартиените кошнички. Нареждат се в подходяща чиния или поднос.
Коктейлните хапки за Добре дошли са готови....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Няколко прости трика, с които ще направите дома си по-красив
Тези дни, когато наред с целия стрес, съпътстващ ежедневието ни, когато сме постоянно заети и времето ни никога не стига, винаги е добре да знаете и по някой друг трик, който може да ни облекчи и да направи живота ни по-лек...
Шест билки за добра устна хигиена
Смирна
Тя има славата на една от най-добрите и ефективни билки за здрави зъби....
Калканджиева склонна да прости на Тачо
Жени Калканджиева е готова да прости на Тачо и да се събере отново с него в името на детето му, ако той се разкае и се промени....
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки.
Прехвърлете сушените домати в буркани.
Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....