Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ризото по милански с костен мозък
Прибавяме костния мозък, измития и отцеден ориз и леко запържваме при непрекъснато бъркане.
Добавяме виното и горещия бульон и задушаваме до омекване на ориза....
Кръвта от пъпна връв – ключът към вечната младост?
Тя е наситена със стволови клетки и може подобно на костния мозък да възстановява кръвта и да засилва имунната система....
Телешки костен бульон
Оставяме готовия телешки костен бульон да се утаи, прецеждаме го през тензух или гъста цедка и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.
Поднасяме го топъл....
Пъпна херния
При възрастни пъпната херния често се развива при жени над 40 години, което е свързано с удължаване на пъпния пръстен по време на бременност....
Домашен костен телешки бульон
Вече говорихме за ползите от качественият бульон. Опитайте да си направите такъв и със сигурност никога повече няма да използвате бульон на кубчета. Хубавото му е, че може да го замразите и да имате от него под ръка във фризера...
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
2
Борш по украински с костен бульон
Месото се нарязва на парченца и се сварява във вода. От костите се приготвя бульон, който се прецежда и се добавя към месото.
Маста се загрява и в нея се задушават цвеклото и морковите, нарязани на пръчици, както и зелето...
Мозък по Шопски
Накисваме във вода мозъка, след това го почистваме от ципите. Слагаме го в тенджера, покриваме го с вода и оставяме да кипне. След това се реже на филийки....
Пържен мозък натюр
Това е ястие, което ще ви се услади, ако обичате пастет от мозък или любимия на много поколения паниран мозък....
Пастет от мозък
Измиваме мозъка и го варим във вода 7-8 минутки. Добавяме оцета.
Изваждаме и изцеждаме от водата. Ако има ципи, се отстраняват. Посолява се и прибавяме олиото.
Разбиваме добре....
Мозък със сос
Вече сварения и охладен мозък нарежете на филии и го сложете в чиния.
Загрейте маслото и сотирайте за кратко скълцания магданоз и сварените нарязани яйца. Подправете с лимонов сок и залейте върху мозъка....
Паниран свински мозък
Мозъкът се измива, почиства и изкисва в хладка вода поне час. След това се пуска във вряща вода, за да поври 20 минути.
Изважда се и се охлажда с ледена вода....
Агнешки мозък панеПредварително сварения мозък нарежете на дебели филии или по-малки парченца, които се притискат и оформят на продълговати кюфтета.
Панират се в брашно, разбити яйца, галета или се потапят в тесто за пържене....
2
Пудинг от мозък
Сваряваме телешкия мозък в подсолена вода до готовност, оставяме го да се охлади и то очистваме от ципите....
Гулаш от мозък
Прибавяме нарязания на тънки филийки мозък, който сме освободили предварително от ципите, и варим 10-15 минути.
Преди да свалим ястието от котлона поръсваме с магданоз....
Класически мозък пане
Взимаме 1 телешки мозък и го накисваме за около 1 час в студена вода. След това внимателно го изваждаме и освобождаваме от ципите....
Мозък с магданоз
Изваждаме сварения мозък, оставяме го да се охлади, след което го нарязваме на правилни парчета и подреждаме в чиния за сервиране....
Мозък от карфиол
Накъсайте почистения и измит карфиол на розички и ги сложете да се варят в подсолена вода.
Задушете лука в маслото и добавете сварените розички.
Чукнете яйцата и разбъркайте със ситно нарязания магданоз. Поднесете аламинута...
Желиран телешки мозък
Телешкият мозък се накисва в студена вода и се обелва ципата му. Слага се в кипящ бульон от варенето на целината, морковите и корените от магданоз.
Прибавят се сол, черен пипер и оцет. Вари се, докато побелее....
Майонеза от мозък
Смесете вода с малко оцет и накиснете мозъка вътре. Измийте го после, почистете от ципите и го сварете в подсолена вода. Отцедете го с кърпа и го намачкайте с вилица....
Kюфтенца от мозък
Изчистете мозъка от ципите и го запържете в маслото. Добавете ситно нарязания магданоз, черен пипер, сол и 1 яйце.
Разбъркайте добре. Когато сместа изстине, добавете второто яйце и брашното....
Крокети от мозък
Киснем свинския мозък за около 30 минути в студена вода и го почистваме от ципите.
Варим накиснатия мозък около 25 минути заедно с лука, моркова, целината, зърната бахар и черен пипер и дафиновия лист....