Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ризото по милански с костен мозъкРизото по милански с костен мозък
Прибавяме костния мозък, измития и отцеден ориз и леко запържваме при непрекъснато бъркане. Добавяме виното и горещия бульон и задушаваме до омекване на ориза....
Кръвта от пъпна връв – ключът към вечната младост?Кръвта от пъпна връв – ключът към вечната младост?
Тя е наситена със стволови клетки и може подобно на костния мозък да възстановява кръвта и да засилва имунната система....
Присаждане на мозък - утопия или реалностПрисаждане на мозък - утопия или реалност
влакна на гръбначния мозък на пациента....
Телешки костен бульонТелешки костен бульон
Оставяме готовия телешки костен бульон да се утаи, прецеждаме го през тензух или гъста цедка и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания магданоз. Поднасяме го топъл....
Пъпна хернияПъпна херния
При възрастни пъпната херния често се развива при жени над 40 години, което е свързано с удължаване на пъпния пръстен по време на бременност....
Домашен костен телешки бульонДомашен костен телешки бульон
Вече говорихме за ползите от качественият бульон. Опитайте да си направите такъв и със сигурност никога повече няма да използвате бульон на кубчета. Хубавото му е, че може да го замразите и да имате от него под ръка във фризера...
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Борш по украински с костен бульонБорш по украински с костен бульон
Месото се нарязва на парченца и се сварява във вода. От костите се приготвя бульон, който се прецежда и се добавя към месото. Маста се загрява и в нея се задушават цвеклото и морковите, нарязани на пръчици, както и зелето...
Хелоуин мозъкХелоуин мозък
Прибираме Хелоуин мозъка в хладилника и сервираме десерта за Хелоуин....
Мозък по ШопскиМозък по Шопски
Накисваме във вода мозъка, след това го почистваме от ципите. Слагаме го в тенджера, покриваме го с вода и оставяме да кипне. След това се реже на филийки....
Пържен мозък натюрПържен мозък натюр
Това е ястие, което ще ви се услади, ако обичате пастет от мозък или любимия на много поколения паниран мозък....
Пастет от мозъкПастет от мозък
Измиваме мозъка и го варим във вода 7-8 минутки. Добавяме оцета. Изваждаме и изцеждаме от водата. Ако има ципи, се отстраняват. Посолява се и прибавяме олиото. Разбиваме добре....
Мозък със сосМозък със сос
Вече сварения и охладен мозък нарежете на филии и го сложете в чиния. Загрейте маслото и сотирайте за кратко скълцания магданоз и сварените нарязани яйца. Подправете с лимонов сок и залейте върху мозъка....
Паниран свински мозъкПаниран свински мозък
Мозъкът се измива, почиства и изкисва в хладка вода поне час. След това се пуска във вряща вода, за да поври 20 минути. Изважда се и се охлажда с ледена вода....
Агнешки мозък панеАгнешки мозък пане
2
Предварително сварения мозък нарежете на дебели филии или по-малки парченца, които се притискат и оформят на продълговати кюфтета. Панират се в брашно, разбити яйца, галета или се потапят в тесто за пържене....
Пудинг от мозъкПудинг от мозък
Сваряваме телешкия мозък в подсолена вода до готовност, оставяме го да се охлади и то очистваме от ципите....
Гулаш от мозъкГулаш от мозък
Прибавяме нарязания на тънки филийки мозък, който сме освободили предварително от ципите, и варим 10-15 минути. Преди да свалим ястието от котлона поръсваме с магданоз....
Класически мозък панеКласически мозък пане
Взимаме 1 телешки мозък и го накисваме за около 1 час в студена вода. След това внимателно го изваждаме и освобождаваме от ципите....
Мозък с магданозМозък с магданоз
Изваждаме сварения мозък, оставяме го да се охлади, след което го нарязваме на правилни парчета и подреждаме в чиния за сервиране....
Мозък от карфиолМозък от карфиол
Накъсайте почистения и измит карфиол на розички и ги сложете да се варят в подсолена вода. Задушете лука в маслото и добавете сварените розички. Чукнете яйцата и разбъркайте със ситно нарязания магданоз. Поднесете аламинута...
Желиран телешки мозъкЖелиран телешки мозък
Телешкият мозък се накисва в студена вода и се обелва ципата му. Слага се в кипящ бульон от варенето на целината, морковите и корените от магданоз. Прибавят се сол, черен пипер и оцет. Вари се, докато побелее....
Майонеза от мозъкМайонеза от мозък
Смесете вода с малко оцет и накиснете мозъка вътре. Измийте го после, почистете от ципите и го сварете в подсолена вода. Отцедете го с кърпа и го намачкайте с вилица....
Kюфтенца от мозъкKюфтенца от мозък
Изчистете мозъка от ципите и го запържете в маслото. Добавете ситно нарязания магданоз, черен пипер, сол и 1 яйце. Разбъркайте добре. Когато сместа изстине, добавете второто яйце и брашното....
Яйца с мозъкЯйца с мозък
Яйца с мозък по френска рецепта....
Крокети от мозъкКрокети от мозък
Киснем свинския мозък за около 30 минути в студена вода и го почистваме от ципите. Варим накиснатия мозък около 25 минути заедно с лука, моркова, целината, зърната бахар и черен пипер и дафиновия лист....