Ezine.bg»Избрани Колекции»Свински Мозък Пане
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Отцедете свинския мозък пане върху решетка с кухненска хартия отдолу и поднесете с резени лимони....

Оваляйте всяко парче мозък в панировката и изпържете биреното мезе в добре загрято олио.
Панираният свински мозък с бира е много вкусен!...

Киснем свинския мозък за около 30 минути в студена вода и го почистваме от ципите....

Смесете вода с малко оцет и накиснете мозъка вътре. Измийте го после, почистете от ципите и го сварете в подсолена вода....

Изчистете мозъка от ципите и го запържете в маслото. Добавете ситно нарязания магданоз, черен пипер, сол и 1 яйце.
Разбъркайте добре....

Мозъкът се изкисва в студена вода, почиства се и се вари на тих огън 10–15 минути, пасира се и прибавя към зеленчуците....

В тази смес се вари мозъка.
Свареният мозък се нарязва на малки парчета, като може да се обели. Залива се със стопеното и горещо масло....

Телешкият мозък се измива и се вари във вода 6-7 минути, като се прибавя оцетът.
Изважда се и се оставя да се отцеди от водата....

Накъсайте почистения и измит карфиол на розички и ги сложете да се варят в подсолена вода.
Задушете лука в маслото и добавете сварените розички...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 6
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: