Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Мрежата»Пепа»Единичен статус #694634
Pepa
Pepa
Новак
  • ПепаПепадобави форумната тема: Как да предотвратим цепенето на ноктите?преди 5 годиниПодобно на кожата и косата ни, ноктите също се влияят от атмосферните влияния и смяната на климата. Така при различните сезони, те изискват и определени грижи.

    В днешно време са малко суетните жените, които сами се грижат за своите нокти. Значително по-голямата част от нежния пол, (а дори и на силния) се оставят в ръцете на професионални маникюристки, които се грижат за здравия и красив вид на техните нокти.

    Но въпреки наличието на значително големия брой квалифицирани в тази област лица, които влагат цялата си енергия и усилие, както и въображение и старание, за да зарадват и да удовлетворят желанието на всеки един, който им е гласувал доверие, ние трябва да знаем и някои неща, от които имат нужда нашите нокти, за да бъдат здрави, а не само да изглеждат такива.

    Нещо, което е много важно, но да не се цепят ноктите ни е тяхното изпиляване. То е и една от основните причини за нацепване на нокътя. Повечето от нас хващат пилата и започват да търкат енергично нокътя в двете посоки. Голяма грешка! Естественият нокът се пили само в една посока, или наляво или надясно. Такъв е и принципът на електрическата пила. Тя се движи само в една посока.

    Друг важен етап е маслото за нокти. Ако искате да имате здрави и красиви нокти, може да използвате масло, което съдържа лимонена трева. Това масло се нанася както на ноктите, така и върху кожата около тях. То спомага за заздравяване на нокътната плочка, но също и предотвратява образуването на нежеланите кожички, които се налага да избутваме или изрязваме.

    Надявам се да съм била полезна.