Ezine.bg»Избрани Колекции»Как да Приготвя Ризото
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Свалете готовото ризото от огъня и поръсете с нарязаните копър, магданоз и целина....

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, добавяме целината, обелена и нарязана на малки кубчета и запържена с лука и захарта.
Прибавяме...

Изчаква се цялата течност да бъде поета от ориза, докато омекне - около 18 мин. Поръсва се със сол и пипер....

След това приготвеното ризото се поднася.
Опитайте това Ризото с гъби - няма да съжалявате!...

Залива се с 1 ч.ч вода и се оставя да заври.
Ризотото се бърка почти непрекъснато, за да не прегаря оризът....

Наливаме малко от бульона и оставяме гозбата да къкри няколко минути на котлона, докато продуктите омекнат....

Кестените се обелват и се режат на четвъртинки. Лукът, чесънът и беконът се режат на ситно.
Смесват се и се запържват в зехтина, докато лукът...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 8
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: