Ezine.bg»Избрани Колекции»Как да Приготвя Кефал
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Поднесете ястието от задушен кефал с домати, поръсено със ситно нарязан магданоз....

Овалваме осоления кефал в брашно и го изпържваме в силно сгорещено олио от всички страни....

1

Доматите се попарват с гореща вода и се обелват. Нарязват се на кръгчета и половината се нареждат в тава.
Поръсват се с половината от нарязания...

Изчиствате кефала и правите напречен разрез при корема, за да се напълни рибата.
В тиган леко запържвате маслото, чесъна, лука....

В тава сложете кефала върху решетка или хартия за печене, залейте го с виното и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна....

Изчакайте да заври и прибавете и запечения кефал. Течността трябва да покрива рибите, при нужда долейте още малко....

Кефалът се почиства и измива. Слага се да се задуши за десетина минути в мазнината с малко (1/2 к.ч.) вода и с нарязания на дребно лук....

Кефир произхожда от Кавказките планини в Източна Европа и е тибетска гъба....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: