Родопски Катми
Разгледай всички 74 подбрани съвети за родопски катми в Езине.бг.
КатмиСлед като са готови ги намажете с масло. Може да ги приготвите със сирене, сладко, банан и шоколад, шунка или каквото вие решите....
Хасковски катмиВсяка готова катма се маже с масло.
Нареждайте катмите една върху друга, за да могат да се задушат и да останат мекички....
Содени КатмиКатмите се пекат от двете страни и се сервират с конфитюр по избор....
Пухкави катмиОпечете пухкавите катми от двете страни и още топлички ги намажете с масло....
Добруджански катмиКатмите се пекат от двете страни.
Сервирайте с мед или плънка по желание....
Родопски колациТрябва да се получи по-гъсто кексово тесто, като при нужда се добавя още малко брашно.
Оставете да престои за 10 минути....
Родопски мекициГотовите родопски мекици поднесете, поръсени с пудра захар и добавка по желание....
Родопски сандвичИзпържете яйцата на очи в тефлонов тиган с малко олио. Смесете боба, доматеното пюре, подправките и чилито. Изпечете филийките в тостер. Редувайте...
Катми по ямболскиРедете ги в намаслена съд, като всяка готова катма се поръсва с вода и се маже с разтопено масло....
Катми с млякоОставете катмите да изстинат и ги залейте с горещото мляко. След като набъбнат добре ги нарежете и поднесете....
Катми с маяТрябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....