Ezine.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Родопски Клин
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Изчистваме и нарязваме праза на дребно, морковите на колелца, картофите на дребно и киселото зеле на ситно.
В тенджера загряваме олиото и задушаваме...

След като клинът се изпечете от долната страна внимателно го приплъзнете в голяма чиния и го обърнете в сача, за да се запече и горната страна....

Изпържете яйцата на очи в тефлонов тиган с малко олио. Смесете боба, доматеното пюре, подправките и чилито. Изпечете филийките в тостер. Редувайте...

15

25

Макар и да не говорим за клин от естествена кожа, а само за клин, който има ефект на "кожен", то не Ви препоръчваме да се разхождате с такъв, докато...

Нагрейте повечко олио и пържите малките родопски бухтички от двете страни до златисто кафяв цвят....

5

Разбиваме яйцата със солта и захарта.
Към тях прибавяме киселото мляко, което е разбъркано заедно със содата.
Постепенно добавяме брашното...

Родопските катми се пекат от двете страни и се отстраняват от огъня. Поднасят се според личния вкус на всеки....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 9
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: