Ezine.bg»Избрани Колекции»Агнешки бут Задушен във Фурна
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Връщаме във фурната и печем агнешки бут с картофи на фурна за още 30 минути....

Пече се на умерена фурна. След като се позапече, се правят нарези по месото, посолява се и се намазва с масло....

С тази смес намазваме обилно агнешкия бут.
Поставяме го в тава, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за около час....

Изключваме и оставяме за още 10 минути във фурната.
Нарязваме на филии и сервираме в затоплена чиния....

Извадете тавичката от фурната и я оставете да престои 15 мин.
Извадете месото от тавичката и го поставете върху топло плато....

Нарязваме малки прорези на агнешкия бут по диагонала. Намазваме с готовата смес целия агнешки бут и го оставяме в хладилник поне за час....

Печеният агнешки бут с ароматни подправки е готово след това!...

Печем го в предварително загрята фурна на 160 градуса под фолио. По време на печенето поливаме месото със събралия се в тавата сос....

С марината от виното, нарязаните зеленчуци и подправките се залива нарязаното на порции бутче и престоява в нея 3-4 часа....

Разбъркайте, затворете пържения дроб с капак и гответе още 20 минути,
Задушения агнешки дроб за мезе поднесе за вечеря....

Сливите накиснете от предната вечер във виното, на другия ден ги отцедете и им отстранете костилките.
Месото запържете в маслото, като внимавате...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 8
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: