Ezine.bg»Избрани Колекции»Печене на Агнешки бут
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Пече се до пълно омекване на месото, като от време на време се полива с останалата бира....

С тази смес намазваме обилно агнешкия бут.
Поставяме го в тава, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за около час....

Разбъркваме всички продукти за маринатата и 1 ден предварително слагаме бута да престои с нея в хладилника....

Уверете се, че цялата мазнина е отстранена от външната страна на бута. След това го поставете в желязна тава....

Нарязваме малки прорези на агнешкия бут по диагонала. Намазваме с готовата смес целия агнешки бут и го оставяме в хладилник поне за час....

Печеният агнешки бут с ароматни подправки е готово след това!...

Печем го в предварително загрята фурна на 160 градуса под фолио. По време на печенето поливаме месото със събралия се в тавата сос....

С марината от виното, нарязаните зеленчуци и подправките се залива нарязаното на порции бутче и престоява в нея 3-4 часа....

Връщаме във фурната и печем агнешки бут с картофи на фурна за още 30 минути....

2

Една много вкусна рецепта за чийзкейк с печене, която ще ви стане любима.
Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: