Ezine.bg»Избрани Колекции»Агнешко Бутче на Фурна
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Агнешкото бутче измийте, подсушете и шпиковайте с парченца сланина. Добавете към зеленчука в съда, покрийте и задушете до омекване....

Печете на фурна загрята на 180-200 градуса за около 1 час - 1 час и 20 минути....

Изпеченото бутче се покрива с месото на наденицата и се увива в разточеното бутертесто.
Краищата му се залепват с вода....

Намажете бутчето с тази смес и оставете да се маринова за 2 часа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Обелете и нарежете картофите и лука....

Извадете готовото агнешко бутче в подходящо блюдо, залейте го с прецедения сос, подправен с лимоновия сок и сервирайте....

След това намаляваме на 160 отново без вентилатор продължаваме да печем бавно печено агнешко бутче още 2.5 часа....

Шпиковаме измитото и подсушено бутче с нарязаните пушени гърди и скилидки чесън....

Преместете агнешкото бутче в съд за печене и направете няколко дълбоки разреза с остър нож....

4
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: