Ezine.bg»Избрани Колекции»Гювечета с Кайма
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

В маста задушете ситно нарязаните праз и половината домати, добавете виното, каймата, черния пипер, чубрицата и солта, разбъркайте и свалете от огъня...

Разбийте яйцата и прибавяме към тях каймата, сиренето, кашкавала и краставичките. Разпределете сместа в 2 гювечета, леко намазнени....

Овкусената кайма разделяме на три топки.
Поставяме всяка една в намаслени гювечета, така че каймата да допира плътно стените им....

2

След като омекнат зеленчуците, се прибавя каймата.
Сосът се бърка и след като побелее каймата, се налива червеното вино....

Каймата се омесва много добре със солта и черния пипер. Чубрицата се струва и се прибавя към каймата, като се размесва....

Върху гнездата от кайма чукваме по едно яйце.
Поставяме кошничките от кайма с яйце в печката и печем до до готовност на яйцето и на каймата....

В дълбока купа сложете каймата. Добавете яйцето, чубрица и сол.
Лукът се обелва, измива добре и нарязва на ситно. Добавете го към каймата....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 7
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: