Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Ракия от Джанки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

2

Джанките се варят в 1 л вода, докато омекнат, след което се изваждат и бульонът се оставя да изстине....

След това налейте още вода, ако се е изпарила, запечайте буркана и приберете на хладно....

Ще ви трябват твърди джанки, защото не се разпадат при варене, а костилките им се чистят много лесно. А и домашното сладко става страхотно....

Измиват се плодовете, кайсиите се почистват от костилката и заедно с джанките се заливат със студена вода по ваш избор, при мен литър и половина или...

Измийте джанките и по желание има отстранете костилките. Може и да ги оставите цели....

Изчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват....

4

2
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: