Ezine.bg»Избрани Колекции»Кисели Зелени Домати в Бидон
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Туршията трябва да е на стайна температура.
Втасва от 4 до 7 дни....

След 2 – 3 часа ги затваряме и съхраняваме туршията на хладно....

С охладената марината се заливат доматите.
Бурканите със зелени домати се затварят плътно с капачка и се обръщат надолу....

3

Разтворете солта в 5-6 л вода и залейте краставичките, доматите и чушките. Оставете ги да престоят 12 часа....

Сложете бурканите с туршията на слънце за няколко дни, като периодично ги разклащайте.
Киселите джанки туршия в буркани са готови....

Отгоре слагаме половината от зелените домати, покриваме с втората част от подправките и слагаме останалите домати....

Оставете да изстине и отново залейте върху доматите.
Съхранявайте доматите в бидон на хладно и тъмно място....

4

Подредете доматите в бурканчета, запечатайте с капачки и стерилизирайте за 10 минути....

8
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: